Universitetslektor i Arkitektur Jönköping University

Tekniska Högskolan, Avd. Byggnadsteknik och Belysningsvetenskap

Tekniska Högskolan är en av fyra fackhögskolor vid Jönköping University. Vi erbjuder attraktiva tekniska utbildningar på grund- och avancerad nivå och bedriver avancerad forskning inom en rad teknikområden. Tekniska högskolan har examensrättigheter för forskarutbildning inom den övergripande inriktningen industriell produktframtagning. Genom samverkan utvecklar vi ny teknik och sprider ny kunskap för att stärka företags konkurrenskraft. Hos oss arbetar du nära dina kollegor i en internationell miljö med stora möjligheter att påverka och utvecklas.

Avdelningen för Byggnadsteknik och Belysningsvetenskap ger utbildningar på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå. Undervisningen inom våra ingenjörsprogram i byggnadsteknik har ett starkt fokus på BIM. Inom avdelningen pågår också forskning som stödjer utbildningsutbudet. Vi är ca 30 medarbetare på avdelningen och söker nu en disputerad Arkitekt.

Arbetsuppgifter
Du kommer i huvudsak att undervisa inom byggnadsutformning samt ansvara för tillhörande kursadministration. Undervisningen sker på såväl svenska som på engelska. Du kommer även att arbeta med pedagogisk utveckling av kurser för våra byggingenjörsstudenter.

Du kommer att samverka med det omgivande samhället med syftet att hålla undervisningen tätt knuten till branschens utveckling samt omvänt att utbildningen bidrar till branschens utveckling.

I tjänsten ingår även forskning knuten till utbildningsområdet. Forskningen sker uteslutande som samverkansprojekt med företag och organisationer i regionen och du kommer att aktivt delta i projektansökningar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som tycker att det är roligt att undervisa. Du behöver ha en examen som Arkitekt samt en doktorsexamen inom arkitektur, eller motsvarande för tjänsten relevant ämne. Du behöver även ha dokumenterad undervisningserfarenhet, motsvarande minst ett års heltidsarbete. Det är meriterande om du har högskolepedagogisk utbildning.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att utveckla och leda utbildnings- och forskningsverksamhet. Det är meriterande om du har kunskapare inom digitala verktyg och BIM. Även erfarenhet av byggnadsprojektering, gärna inom offentlig sektor, är meriterande.

Du är utvecklingsinriktad, ansvarstagande, kvalitetsdrivande med en god pedagogisk förmåga och ledarskapsförmåga. Du behöver ha god förmåga att anpassa din undervisning efter olika förutsättningar, samt ha en god förmåga att samarbeta.

Anställning
Tillsvidareanställning om 100%, med start 1 januari 2019 eller enligt överenskommelse. Anställningen inleds normalt med sex månaders provanställning.

Kollektivavtal och individuell lönesättning tillämpas.

Ansökan
Välkommen med din ansökan före den 4 maj, 2018, via vårt rekryteringssystem Varbi. Direktlänk https://ju.varbi.com/se/what:job/jobID:201284/

Ansökan ska innehålla:

1. CV
2. Personligt brev
3. Doktorsexamensbevis, vidimerad
4. Publikationslista
5. Pedagogisk meritportfölj
6. Referenser

Upplysningar
Thomas Olsson, Avdelningschef, Thomas.olsson@ju.se
Ann-Marie Dahl, Arkitekt, ann-marie.dahl@ju.se

Fackliga representanter;
Mikael Palmgren, Saco-S, Mikael.palmgren@ju.se
Thomas Axelsson, ST, thomas.axelsson@ju.se

Samtliga nås via växeln: 036-10 1000

Jönköping University är ett modernt lärosäte som kännetecknas av internationalisering och entreprenörsanda. Här finns välkvalificerade, uppfinningsrika och företagsamma medarbetare från hela världen. Vi utvecklar ny kunskap och delar kompetens genom hållbara samarbeten med näringsliv, offentlig sektor och andra akademiska institutioner. Läs mer om oss på ju.se.
JTH har höga ambitioner när det gäller mångsidig kompetensförsörjning och välkomnar därför sökande som kompletterar vårt lärosäte avseende jämställdhet och mångfald.

Jönköping University är ett modernt lärosäte som kännetecknas av internationalisering och entreprenörsanda. Här finns välkvalificerade, uppfinningsrika och företagsamma medarbetare från hela världen. Vi utvecklar ny kunskap och delar kompetens genom hållbara samarbeten med näringsliv, offentlig sektor och andra akademiska institutioner. Läs mer om oss på www.ju.se.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2018/1407-221
Kontakt
Ann-Marie Dahl, +46 36-10 1922
Thomas Olsson, +46 36-10 1956
Facklig företrädare
Thomas Axelsson, ST, +46 36-10 1076
Mikael Palmgren, Saco-S, +46 36-10 1647
Publicerat 2018-04-03
Sista ansökningsdag 2018-05-04

 

Annons: