Sundbybergs stad söker Miljö- och bygglovschef

Miljö- och bygglovsenheten tillhör stadsmiljö- och serviceförvaltningen och arbetar på uppdrag av byggnads- och tillståndsnämnden.

Som miljö- och bygglovschef blir ditt uppdrag att övergripande leda, planera och samordna miljö- och bygglovsverksamheten i Sundbybergs stad. Enheten har totalt ca 20 medarbetare fördelat mellan funktionerna livsmedelstillsyn, miljö- och hälsoskyddstillsyn, miljöövervakning, bygglov, alkoholtillstånd, försäljningstillstånd gällande tobak och bostadsanpassning.

Du kommer att ingå i förvaltningens ledningsgrupp där du förväntas bidra till hela förvaltningens utveckling och uppdrag. Du är direkt underställd förvaltningschefen.

Dina arbetsuppgifter blir att vara chef för miljö- och bygglovsenheten. I det ingår personal-, budget- och verksamhetsansvar. Du ska utveckla verksamheten tillsammans med medarbetarna, ta tillvara det goda arbete som finns i dag på enheten och samtidigt vara ett stöd till medarbetarna. Arbetet innebär ett aktivt ledarskap i ärendeberedningen så att byggnads- och tillståndsnämnden får väl avvägda och tydligt presenterade förslag till beslut. Det ingår även många kontakter med politiker, företag, verksamhetsutövare och medborgare. Du kommer representera förvaltningen och staden i flera olika interna och externa sammanhang och du arbetar aktivt för en god samordning med andra delar av vår kommunala verksamhet.

Vi vill att du har universitets- eller högskoleexamen med naturvetenskaplig eller teknisk inriktning. Du har chefs- och ledarerfarenhet från relevanta områden, erfarenhet från myndighetsutövning och mycket goda kunskaper inom plan- och bygglagen. Det är meriterande om du har kunskaper inom miljöbalken, alkohollagen, tobakslagen och livsmedelslagstiftningen.

Som ledare uppskattar vi ett modigt, tydligt och kommunikativt ledarskap. Du är kvalitetsmedveten, tar ansvar för dina arbetsuppgifter och kan strukturera och planera ditt arbete väl. Du är mål- och resultatinriktad och behärskar det svenska språket väl i både tal och skrift.

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Ansök senast den 15 februari, 2019. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Välkommen med din ansökan!

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Kontaktpersoner
Fredrik Härdén
Förvaltningschef
08-706 80 27

fredrik.harden@sundbyberg.se

Facklig kontaktperson
Nås via kommunens växel
08-706 80 00

Ansök

Länk till den här sidan
https://www.sundbyberg.se/ledigajobb?rmpage=job&rmjob=2832&rmlang=SE

Annons: