Stockholms stad söker två landskapsarkitekter till Trafikkontoret

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Vi söker dig som tillsammans med oss vill förverkliga ett ”Grönare Stockholm”.

Stockholm har unika stadsmiljöer och är en av världens mest park- och naturrika huvudstäder. Staden växer och utvecklas i snabb takt. Med en tät och intensiv stad ökar de offentliga rummens betydelse och deras kvalitét och utformning kommer alltmer i fokus. Nya stadsdelar byggs för att möta den stora efterfrågan på bostäder och stadens gatu- och vägnät förnyas ständigt. Trafikkontoret deltar i flertalet stora infrastrukturprojekt och medverkar till att utveckla staden och dess gröna infrastruktur.

Trafikkontoret i Stockholms stad arbetar för att vår huvudstad ska vara snygg och trygg att bo och vistas i. Vi är cirka 350 medarbetare som arbetar med att utveckla trafik- och stadsmiljön för att skapa god säkerhet och framkomlighet. Vi sitter i Tekniska Nämndhusets lokaler på Kungsholmen i Stockholm.

Enheten Park och stadsmiljö är en del av avdelningen Stadsmiljö. På enheten arbetar vi med gestaltning av stadens offentliga rum såsom gator, torg, parker och kajer. Inom enheten har vi också ansvar för investering, drift och underhåll av stadens alla gatuträd samt stadens sex kommuncentrala parker. Vi samverkar med stadsdelsförvaltningarna beträffande stadens parkupprustningar. Enheten Park och stadsmiljö består idag av tretton landskapsarkitekter, två trädspecialister och en GIS-ingenjör och vi har stadens stadsträdgårdsmästare som chef.

Vi söker nu två nya medarbetare med landskapsarkitektutbildning som har flerårig erfarenhet av gestaltning i stadsmiljö.

Arbetsbeskrivning

  • Som landskapsarkitekt hos oss på Park och stadsmiljöenheten kommer du att arbeta i många spännande projekt med stadens offentliga rum. Arbetet kan innehålla alla delar eller delar av nedanstående uppgifter:
  • Du skall kunna vara både projektledare och spela en rådgivande roll beroende av projektets art.
  • I egenskap av projektledare kommer du att i beställarrollen leda gatu-, torg- eller parkprojekt samt göra upphandlingar av konsulttjänster.
  • Som eventuell områdesansvarig för stadsmiljöfrågor arbetar du nära stadsdelsförvaltningen som projektledare för deras parkinvesteringar samt som rådgivare i parkfrågor.
  • I infrastrukturprojekt skall du kunna företräda Trafikkontoret och staden och du har intresse för att kommunicera en helhetssyn. Även i samarbeten med fastighetsägare och näringsidkare fungerar du på liknande sätt och samarbetar med experter inom olika kompetensområden, främst trafik.
  • Du kommer att ansvara för remissvar gällande detaljplaner, bygglov och upplåtelser.
  • I upprättande av detaljplaner enligt PBL kan du komma att delta i projektgruppen och du representerar då Trafikkontoret.
  • Du kommer också att vara delaktig i och arbeta med strategiska frågor och utredningar beträffande Stockholms stadsmiljö samt ibland författa tjänsteutlåtanden.
  • Enheten hanterar många frågor och synpunkter från allmänheten, fastighetsägare och näringsidkare. En viktig arbetsuppgift kommer att vara att bemöta dessa.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad landskapsarkitekt och har flerårig erfarenhet. Dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat som projektledare/uppdragsledare och från projekteringsarbete är ett krav. Tidigare erfarenhet av kommunal verksamhet, detaljplanehandläggning och stadsplanering är meriterande.

Som person är du strukturerad, flexibel och serviceinriktad. Du är uthållig, självgående och har en god samarbetsförmåga.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Erfarenhet krävs.

Övrigt

Stockholms stad arbetar med kompetenbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2017/249

Kontakt
Jenny Lins, 0850811729
Elisabeth Rosenquist, 0850826261
Facklig företrädare
Magdalena Möne, magdalena.mone@stockholm.se
Publicerat 2017-01-16
Sista ansökningsdag 2017-02-28

Sök jobbet

Annonser:

Annons: