Stadsbyggnadskontoret i Stockholm söker PBL-sakkunnig till planavdelningen

Stockholms Stad, Stadsbyggnadskontoret, Planavdelningen, Plan ledning

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Stadsbyggnadskontoret planerar för ett framtida Stockholm på uppdrag av stadsbyggnadsnämnden. Vi arbetar med stadsplanering såväl översiktligt som på detaljnivå, bygglov, stadsmätning, fastighetsbildning och bostadsanpassning. Stadsbyggnadskontoret, som lyder under stadsbyggnadsnämnden, har ca 390 anställda. Vi sitter centralt på Kungsholmen med ca tio minuters gångavstånd till Stockholms central.

Arbetsplatsbeskrivning
På planavdelningen är vi ca 135 anställda och vi arbetar primärt med framtagande av detaljplaner, med ett tydligt fokus på nya bostäder. Ett av våra viktigaste uppdrag är målet om ett ökat bostadsbyggande och planavdelningen finns i centrum av detta, tillsammans med fokus på hållbar stadsbyggnad. Under det senaste året har vi anställt många nya kompetenta medarbetare och vi fortsätter att växa. Vi jobbar projektinriktat med allt från detaljplanering till översiktlig planering och utredningar för hela Stockholm.

Planavdelningen är indelad i sex planenheter, var och en med ansvaret för den fysiska planeringen i ett geografiskt område bestående av ett antal stadsdelar. Tillsammans med kart- och modellenheten består planavdelningen av totalt sju enheter.

Som medarbetare på Stadsbyggnadskontoret erbjuds du ett spännande och tongivande arbete inom samhällsplanering!

Arbetsuppgifter
Vi söker nu sakkunnig inom plan- och bygglagen, PBL, och miljöbalken som ska fungera som ett stöd för hela avdelningen i dessa frågor. Du är organisatoriskt placerad i avdelningsstaben och rapporterar direkt till avdelningschef. Du är ett stöd till våra stadsplanerare vid överklagande samt är rådgivande under planprocessen. I rollen ingår även att, vid behov, utbilda och informera internt i dessa frågor. Utöver detta kommer du att skriva yttranden, föra muntliga förhandlingar och föredra i mark-och miljödomstolen samt samarbeta med stadsbyggnadskontorets och stadsledningskontorets jurister.

Omvärldsbevakning är en viktig del i ditt arbete och rollen innebär att ständigt hålla sig uppdaterad på de ändringar som sker i PBL, miljöbalken och annan relevant lagstiftning samt på prejudicerande fall.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:

    • Avslutad relevant akademisk utbildning, exempelvis jurist, arkitekt med inriktning planerare eller annan avslutad utbildning och kunskap som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
    • Minst ett par års erfarenhet av arbete inom ramen för PBL.
    • Goda kunskaper i PBL och miljöbalken.
    • Goda kunskaper i fysisk planering och särskilt detaljplanering.

Vi lägger stor vikt vid följande kompetenser i denna rekrytering:
Du är trygg och stabil i din yrkesroll med en väl utvecklad förmåga att förhålla dig till olika typer av situationer på ett relevant sätt. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt samt arbetar bra med komplexa frågor. Du sätter upp och håller angivna tidsramar. Du kan analysera och förklara kommunens avvägningar mellan olika intressen och har god förståelse för hur kommunens handlingsutrymme definieras av PBL:s och miljöbalkens bestämmelser.

Då det i rollen förkommer kontakter internt såväl som internt ställs det höga krav på din kommunikativa förmåga, att du talar klart, välformulerat och engagerat i enskilda möten såväl som i stora och små grupper. Du är en god lyssnare och är mottaglig för motparten samt anpassar din kommunikation till situationen. Vi ser även att du uttrycker dig väl i skrift och förstår komplicerade språkliga underlag, både talade och skrivna, samt producerar egna dokument av hög kvalitet.

För att trivas i rollen ska du vara intresserad och drivas av att utveckla stadsbyggnadskontorets verksamhet och samhällsbyggnadsprocessen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 39,5h/v
Ort Kungsholmen
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2017/3026

Kontakt
Thomas Stoll, Avdelningschef , 08-508 272 10
Anna Magnusson, HR-konsult , 08-508 271 58
Facklig företrädare
Björn de Maré, SACO, 08-508 28 281
Fanny Nordqvist Darell, Vision, 08-508 27 573

Publicerat 2017-05-05
Sista ansökningsdag 2017-05-28

Ansök här

Annons: