Stadsbyggnadskontoret söker seniora bygglovhandläggare – Stockholm

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Stadsbyggnadskontoret planerar för ett framtida Stockholm på uppdrag av stadsbyggnadsnämnden. Vi arbetar med stadsplanering såväl översiktligt som på detaljnivå, bygglov, stadsmätning, fastighetsbildning och bostadsanpassning. Stadsbyggnadskontoret, som lyder under stadsbyggnadsnämnden, har ca 390 anställda. Vi sitter centralt på Kungsholmen med ca tio minuters gångavstånd till Stockholms central.

Arbetsplatsbeskrivning

Till Sveriges största bygglovsavdelning söker vi nu seniora bygglovhandläggare. Vi är ca 90 medarbetare, fördelade på fyra enheter som hanterar olika ärendetyper och arbetar nära varandra i team. Vi handlägger allt från små tillbyggnader till skolor, sjukhus och nya bostadskvarter. Ett viktigt uppdrag för oss är också att ge råd och information till stockholmarna.

På bygglovsavdelningen får du chansen att bidra till framtidens Stockholm och delta i stadens bebyggelseutveckling. Vill du bli en del av vårt gäng?

Arbetsbeskrivning

Till bygglovsavdelningen söker vi medarbetare till rollen som senior bygglovhandläggare. I rollen handlägger du framförallt mer komplexa ärenden enligt plan-och bygglagen. Du är också ett stöd för kollegor och deltar i avdelningens utvecklingsarbete. Arbetet innebär många kontakter med sökanden, byggherrar, byggföretag och arkitekter. Du har även många interna kontaktytor på kontoret då bygglovsavdelningen arbetar nära andra avdelningar, exempelvis planavdelningen. Du ansvarar självständigt för dina ärenden samtidigt som du samarbetar nära kollegorna på din enhet.

Som bygglovhandläggare i Stockholm arbetar du kontinuerligt med att effektivisera bygglovsprocessen samt att alltid ge medborgarna hög service och ett professionellt bemötande.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en examen inom samhällsbyggnad, arkitektur, teknik, juridik eller motsvarande utbildning/kunskaper som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Flerårig erfarenhet av bygglovsprocessen i en likvärdig roll är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation och att du har erfarenhet av något ärendehanteringssystem. Du har goda kunskaper i Officepaketet samt goda kunskaper i svenska språket, i såväl tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid följande kompetenser i denna rekrytering:
Du är van vid att driva dina egna processer, har en god administrativ förmåga och planerar och strukturerar ditt arbete på ett effektivt sätt. Ett analytiskt tänkande och en god beslutsförmåga är en förutsättning för kvalitet och effektivitet i handläggning. Du trivs bra med att arbeta i team och du har ett lyhört förhållningssätt. Som person är du lugn och stabil. Du kommunicerar på ett tydligt och pedagogiskt sätt och säkerställer att budskap når fram. Vidare har du intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och du anstränger dig för att leverera lösningar. Då vi är en organisation i förändring söker vi dig som har ett flexibelt förhållningssätt och som ser möjligheter i förändringar och utmaningar och som bidrar med engagemang och kompetens.

På Stadsbyggnadskontoret blir du en viktig del av en myndighet i förändring där vi alla är aktiva, tillgängliga och trovärdiga. Vi erbjuder dig en inspirerande och lärande arbetsplats där du får vara med och forma stadsbyggandet i Stockholm. Välkommen med din ansökan!

Stockholms stad arbetar med kompetenbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2017/689

Kontakt
Gunilla Holmquist, avdelningschef, 08-508 273 10
Camilla Westergren, HR-konsult, 08-508 275 88
Mikael Mattsson, enhetschef, 08-508 274 18

Facklig företrädare
Björn DeMaré, SACO, 08-508 28 281
Fanny Nordqvist-Darell, VISION, 08-508 27 573

Publicerat 2017-02-06
Sista ansökningsdag 2017-02-26

Logga in och sök jobbet

Annonser:

Annons: