Stadsbyggnadskontoret i Mora söker Planarkitekt

Arbetsplatsbeskrivning
Regionstaden Mora 2022 – för ett aktivt liv
Mora är norra Dalarnas nav för näringsliv, infrastruktur och administration. Kommunens målbild är att Mora år 2022 ska vara regionstad och kunna erbjuda de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv.
Orsa är en liten kommun som sätter medboraren i fokus för att göra vardagen så enkel som möjligt. Turismen växer snabbt inom bl a skidåkning, musik och kulturevenemang. Både Mora och Orsa kommer att behöva genomföra flera spännande planläggningsinsatser för att förverkliga sina visioner.

Arbetsbeskrivning
Mora och Orsa kommuner har en gemensam stadsbyggnadsförvaltning som ansvarar för de båda kommunernas verksamhet inom fysisk planering, bygglov, bostadsanpassning, mät-, kart- och GIS. Förvaltningen har ca 25 medarbetare och består av en planenhet med 5 medarbetare, en bygglovenhet och en kart- och mätenhet.
Tjänsten som planarkitekt blir en stimulerande utmaning för dig som vill vara med och utforma framtidens Mora och Orsa. Som planarkitekt erbjuds du intressanta och varierande arbetsuppgifter eftersom du kommer att arbeta med både detaljplanering och översiktsplanering.
Idag pågår en mängd spännande planarbeten i de båda kommunerna såväl på översiktlig som på detaljplanenivå. Du kommer att driva dina planer självständigt, ofta som projektledare, men i samverkan med kollegor på planenheten, andra förvaltningar och bolag, fastighetsägare, övriga myndigheter m fl.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en högskoleutbildning med inriktning på fysisk planering eller arkitektur. Du ska ha goda kunskaper om gestaltning och stadsbyggnad och är bra på att kommunicera via tal, text och bild. Du kan driva egna planärenden och är insatt i med plan- och bygglagen och planprocessen. Vi ser det som önskvärt att du har kunskap om GIS och digital planframställning och det är meriterande om du har kunskaper om Arc Map, Adobe programmen och Focus detaljplan.
Egenskaper; Du är en person som tar initiativ till utveckling samt möter nya utmaningar och förutsättningar med ett positivt förhållningssätt. Du är serviceinriktad och ansvarstagande samt har lätt för att samarbeta både inom den egna organisationen och gentemot allmänheten.
Tjänsten innebär en del resor och det krävs B-körkort.
Det är meriterande om du har några års erfarenhet från arbete med fysisk planering.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde efter överenskommelse. Provanställning kan bli aktuell.

Ansökan
Ansök senast: 2017-02-28
Referensnummer: A641581
Gör ansökan

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontaktpersoner
Håkan Persson planchef
Planchef
0250 – 262 67

Tommy Ek
Förvaltningschef/stadsarkitekt
0250-262 52

Fackliga företrädare
Andrea Andersson
Sveriges Arkitekter
0250-262 57

Eva Larsson
Sveriges Ingenjörer
0250-261 52

Annonser:

Annons: