Stadsarkitekt Hjo

Hjo kommun har drygt 9000 invånare och ligger vid Vätterns västra strand. Här finns bra service, nära till fritidsaktiviteter och ett starkt expansivt näringsliv. Trästaden hör till de finaste boendemiljöerna som skapats i Sverige. Idag finns endast ett fåtal kvar och Hjo är en av dom.

Arbetsuppgifter:
Vi söker nu en stadsarkitekt som med en drivande kraft vill leda arbetet på vår plan- och byggenhet. I en fantastisk tid där det satsas på byggnation i Hjo. Arbetet innebär att få vidareutveckla vår vackra stad med omgivande landsbygd.
Du kommer att ha ett strategiskt övergripande planeringsansvar med tillhörande visionärt arbete, samt personal- och budgetansvar för enheten.

Teamet består av planarkitekt, miljöstrateg, kart-/mätingenjör, två bygglovshandläggare och bygglovsassistent.

Du medverkar i kommunens utvecklingsarbete genom att ingå i ledningsgruppen för samhällsbyggnadsförvaltningen. Din roll är central i arbetet med att synliggöra Hjo som en attraktiv boendeort och du kommer även att medverka i övriga förvaltningars arbete för kommunala satsningar i staden.

Centralorten Hjo stad är drygt 600 år gammal och delar av centrum omfattas av riksintresse för kulturmiljövården. Hjo är med sin välbevarade stadskärna och fina miljö ett uppskattat besöksmål. Vi söker dig som brinner för att både bevara Hjos kulturarv samt utveckla vår stadsmiljö.

Din högskoleutbildning som arkitekt gör att du tydligt ser kopplingen mellan stadens gestaltning, medborgarnas trivsel och stadens vidareutveckling.

Kvalifikationer:
Du ska ha arkitektexamen från teknisk högskola. För att hantera helheten hela vägen från strategisk översiktlig planering till gestaltningsfrågor behövs både erfarenhet och en bred kompetens.

Kontakt med allmänheten är en viktig del av arbetet, så personliga egenskaper som öppenhet, ödmjukhet och servicekänsla värderas högt.

Arbetet som stadsarkitekt ställer krav på god kommunikationsförmåga i både tal och skrift. Du behöver ha god kunskap om plan- och bygglagen. Tidigare erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation är meriterande.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:
Intervjuer kan komma att ske fortlöpande.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform:
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde efter överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:
Sista ansökningsdag: 2017-08-20

Arbetsgivarens referensnummer: A701376

Sök tjänsten

Upplysningar lämnas av:
Anna de Laval
Vikarierande Stadsarkitekt
Mobiltelefon: 073-9774972
Telefon: 0503-352 27

Lisbeth Göthberg
Kommunchef
Mobiltelefon: 0702675983
Telefon: 0503-35000

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare
Kommunens växel
Telefon: 0503-350 00

Annons: