Skellefteå kommun söker Planarkitekt

Planarkitekt
Skellefteå kommun är inne i en expansiv fas som resulterar i ett ökat tryck på planering och bygglov. Vi arbetar för närvarande med ett flertal spännande planer och projekt, flera intressanta detaljplaner för nya bostadsområden, kulturhus, handel, fritidshus med mera. Dessutom pågår arbetet med olika utredningar och program, förnyelse av stadskärnan och ny busstation/resecentrum.

Planverksamheten arbetar för två politiska nämnder. Översiktsplaner görs på uppdrag av kommunstyrelsen medan detaljplaner samt gestaltningsfrågor går till bygg- och miljönämnden. Verksamheten består av medarbetare med olika bakgrund, bland annat gestaltande arkitekt, planeringsarkitekter, miljöstrateg, kulturgeograf och civilingenjör.

Vi söker nu dig som utifrån kommunens värdegrund – professionalitet, engagemang och framsynthet – vill vara med och utveckla verksamheten mot uppsatta mål.

Arbetsuppgifter
Du handlägger planerna genom hela planprocessen, från vision till planförslag och håller kontakten med uppdragsgivare. Du arbetar självständigt och är drivande i att ta fram planer.

Planarkitektens arbetsuppgifter innefattar även att:
agera som projektledare för olika detaljplaner, utredningar med mera där interna medarbetare och externa konsulter ingår
utvärdera effekter i processen
analysera och samordna olika intresseområden samt gestaltning av stadsmiljön

Du får arbeta med en stor variation av uppdrag och kommer tillhöra en grupp som prestigelöst samarbetar för att hjälpa kommuninvånarna.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har ett stort intresse för planering, gestaltning och stadsmiljöfrågor. Du är utbildad fysisk planerare/planeringsarkitekt, arkitekt eller landskapsarkitekt och vi ser gärna att du har minst fem års erfarenhet från kommunal planering med framtagande av detaljplaner. Du är van att arbeta i CAD samt arbete med illustrationsprogram.

Som person är du engagerad, kreativ och utåtriktad med god samarbetsförmåga och känsla för service. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och har förmågan att se möjligheter i förändringar. Viktigt är att du har en god förmåga och vilja att hålla dig uppdaterad inom ditt fackområde samt verka som en kunskapsresurs för andra.

Vårt arbetssätt är projektorienterat vilket innebär att du bör ha vana av och vara intresserad av att arbeta både som projektledare samt projektmedarbetare. Inkluderat i detta ser vi det också som en självklarhet att du tar ansvar för din uppgift, agerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du kan argumentera för dina idéer, lyssna till din omgivning samt uttrycka dig väl i tal och skrift. B-körkort är ett krav.

Meriterande för rollen är din förståelse och vilja att jobba i en politiskt styrd verksamhet.

Anställning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde efter överenskommelse. Under ansökningstiden kommer intervjuer att ske löpande och vi vill därför ha din ansökan så fort som möjligt.

ANSÖK HÄR
Sista ansökningsdag: 15 Juni 2017

Referensnummer: A679139/2017

Kontaktpersoner
Harriet Wistemar
avdelningschef
0910-73 50 00
Tom Jakobsen
Experis
070-270 27 67
Övrigt
På samhällsbyggnad tänker vi kretslopp, framtid och människor. Vi erbjuder kommunal service av hög klass, för våra kommuninvånare och det lokala näringslivet. Med teknik av god kvalitet och mångfald, både sett till verksamhetsområden, personal och teknisk utveckling, gör vi ett växande Skellefteå möjligt. Vår kunskap finns inom områdena miljö, gator, parker, räddningstjänst, sotning, fysisk planering, hamn, service samt vatten och avfall.

Läs mer om Skellefteå här

Rekryteringen sker i samarbete med Experis.

Annons: