Senior Planarkitekt till Bromölla kommun

Om arbetsplatsen
Bromölla kommun ligger i nordöstra Skåne vid gränsen mot Blekinge. Vi har den lilla kommunens fördelar med närhet och korta avstånd både geografiskt och mellan människorna. Här finns goda kommunikationer mot övriga Skåne och Blekinge. Bromölla har vacker och omväxlande natur med allt ifrån öppna landskap till bokskogar och stränder vid Östersjökusten. I kommunen finns Skånes största sjö Ivösjön.

Placering: Bromölla

Arbetsuppgifter
Tjänsten är placerade på Tekniska enheten som ansvarar för frågor som berör kommunens strategiska samhällsutveckling. Inom enheten ryms översiktlig planering, mark- och exploateringsfrågor, infrastruktur och kollektivtrafik, avfallshantering, klimat och miljöfrågor, naturvårdsfrågor och detaljplaner.

Hos oss får du en inspirerande vardag med goda möjligheter att påverka och utveckla arbetet. Tjänsten kommer att ha en samordnande roll. Du kommer främst att handlägga och upprätta detaljplaner samt arbeta med att ta fram program som till exempel översiktsplan. Du kommer att inneha en nyckelfunktion i arbetet med kommunens framtida fysiska och strategiska utvecklingsarbete.

Som senior planarkitekt är du projektledare för de planer och projekt som handläggs inom kommunen. Det är ett mångsidigt, ansvarsfullt och händelserikt arbete där du för processen framåt enligt uppsatta mål och tidplaner. Arbetet innebär dels att ta fram formella planhandlingar, dels att leda och samordna konsulters arbete samt att ingå i olika arbetsgrupper. Du kommer att arbeta självständigt och samarbeta med övriga på avdelningen, närliggande avdelningar och andra delar i kommunen. Du är ansvarig för kommunens samordningsgrupp för fysisk planering och fungerar som
kommunstyrelsens förlängda arm i kommunens planeringsarbete.

Arbetet innebär att du kommer att ha ett nära samarbete med många av aktörerna inom samhällsbyggnadsprocessen, såväl inom kommunen som med andra myndigheter, med exploatörer och kommuninvånare. Det ställer krav på dig att du har en hög grad av självständighet i ditt arbete och insikt om din professionella roll i en politiskt styrd organisation.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är erfaren planarkitekt. Du är högskoleutbildad med inriktning på fysisk planering, arkitekt eller motsvarande. Du har god kännedom om plan- och bygglagstiftning samt planerings- och genomförandeprocesserna enligt PBL.

Erfarenhet av planeringsfrågor från kommunal verksamhet är en förutsättning. Arbetet kräver intresse och engagemang för både stort och smått med känsla för arkitektonisk form och gestaltning. Du bör ha god vana att arbeta i moderna IThjälpmedel, gärna både Cad-och GIS-verktyg samt något illustrationsprogram. Du ska vara en idérik, servicemedveten person som har lätt för att samarbeta med arbetskamrater och kunder.

Tjänsten kräver att du har förmåga att planera och organisera ditt arbete och även kan leda och motivera andra för att uppnå gemensamma mål. Du är noggrann och har lätt för att uttrycka dig, både muntligt och skriftligt.

Körkort B krävs.
Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
100 %

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval. Det innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju och ävenanställa innan ansökningstiden gått ut.

Ansökan
Ansök senast: 2018-09-16
Referensnummer: 73/18
Göra en digital ansökan via denna länk.

Lön
Individuell lönesättning tillämpas.
Ange löneanspråk.

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt
Kontaktperson
Jesper Havelid
Teknisk chef
0456-82 20 19

Facklig företrädare nås via
kommunens växel
0456-82 22 00

Övrigt
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryterings hjälp i samband med denna annons.

Annons: