Planeringschef till Miljö- och Stadsbyggnadskontoret – Ekerö Kommun

Om kommunen
Ekerö Kommun är en växande småstad 1 mil från Stockholms innerstad. I en nära framtid, och när ”Förbifart Stockholm” är klar, kommer Ekerö att vara länets mest attraktiva kommun att bo och verka i. Utöver lugnet, naturen och närheten till stadspulsen så erbjuder Ekerö en professionell kommunal organisation med korta beslutsvägar och en stark drivkraft att ”ständigt göra allt lite bättre”. Vill du jobba i småstaden intill storstaden? Ta chansen att bli en del av Ekerös spännande utveckling!

Miljö- och Stadsbyggnadskontoret ansvarar för planering, miljöstrategi, bygglov, kart/mät- och GIS-arbete samt miljö-och hälsoskydd. Kommunstyrelsen, Miljönämnd och Byggnadsnämnd är de politiskt ansvariga för verksamheten.

Dina arbetsuppgifter
Miljö- och stadsbyggnadskontoret söker nu en Planeringschef som kommer leda och ansvara för kontorets planenhet. I ditt team ingår ca 15 personer som är planarkitekter, trafikplanerare, miljöstrateg, GIS-handläggare, biolog samt kart-och mätingenjörer.

I dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer det att ingå följande:

  • Översikt- och detaljplanering
  •  Bostadsbyggande och markanvändning
  •  Miljöstrategisk verksamhet samt trafikplanering
  •  Ärendeberedning för politisk behandling
  •  Ledning, styrning och uppföljning av verksamheten.
  •  Budget och resultatansvar
  •  Personal- och arbetsmiljöansvar

Som Planeringschef rapporterar du direkt till Miljö- och stadsbyggnadschefen.

Din profil
För denna roll ser vi dig med flerårig erfarenhet av ledarskap och planeringsfrågor inom PBL. Vi ser gärna att du tidigare jobbat inom kommunal verksamhet och har akademisk utbildning som är relevant för rollen.
I övrigt är det viktigt att du är en person med diplomatiska egenskaper och har en stark kommunikativ förmåga. Du är social och utåtriktad och är en person med starka ledaregenskaper som tycker om ordning och reda.

Övrigt
Ekerö kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare och en arbetsplats för alla utifrån de behov av kompetens som verksamheten ställer.

Vi erbjuder friskvårdsbidrag, löneväxling till pension, växling av semesterdagstillägg till lediga dagar och har rökfri arbetstid.

Om Newsec Competence
I denna rekrytering samarbetar vi med Newsec Competence.
Vid frågor ang. tjänsten, vänligen kontakta Emelie Ryman via emelie.ryman@newsec.se eller 0700-12 52 57. Urval sker löpande, välkommen in med din ansökan.

Newsec Competence erbjuder kompetensförsörjning till fastighetsrelaterade företag på den svenska marknaden. Vår vision är att vara fastighetsbranschens mest kvalitetsmedvetna, lyhörda och framtidsorienterade leverantör av kompetenseförsörjning med hög personlig service

Sök jobbet

Annons: