Planarkitekt till Stadsbyggnadsförvaltningen, Staffanstorps kommun

Planarkitekt till Stadsbyggnadsförvaltningen, Staffanstorps kommun
Referensnummer: 2018-358

Tillsvidareanställning på 100 % med tillträde enligt överenskommelse. Placering på Stadsbyggnadsförvaltningens plan- och exploateringsavdelningen.

I Staffanstorp finns många tankar och idéer om hur vi vill ha det i framtiden. Vi ser oss som Framtidens kommun i Framtidens region. Staffanstorp är en ung och växande kommun med drygt 24 000 invånare och omkring 1000 anställda. Vi lever och verkar i en trygg och inspirerande kommun och vi står för trygghet, engagemang och mod och tänker kreativt, gränsöverskridande och långsiktigt.

Staffanstorps kommun är också en del av den expansiva Malmö-Lundregionen och vi står just nu inför många spännande utmaningar inom stads- och samhällsbyggnadsområdet. På avdelningen är vi sju kollegor som delar ansvaret för exploateringsprojekten. Gruppen arbetar tillsammans med övriga avdelningar inom Stadsbyggnadsförvaltningen med att lösa planeringsfrågor av varierande storlek och komplexitet. Samarbete, lösningsfokus och gemensamma kreativa processer i ett prestigelöst klimat genomsyrar arbetet. Vi arbetar både med att göra egna planer och utredningar men även med hjälp av konsulter där vi fungerar som beställare genom att handla upp och ställa lämpliga krav på arbete och resultat.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär att upprätta detaljplaner, planbesked, skisser i tidiga skeden och övergripande planutredningar. I arbetsuppgifterna ingår även projektledning, administrativt arbete, tolkning av utredningar, att ta fram beslutsunderlag och tjänsteskrivelser till politikerna samt att bemöta frågor från invånare och massmedia. Utöver planering är du med och vidareutvecklar såväl stadsbyggnadsförvaltningens som avdelningens arbetssätt.

Kvalifikationer

Du som söker har:

  • Akademisk utbildning, arkitekt eller motsvarande, med inriktning mot fysisk planering, samhällsbyggnad eller liknande.
  • Flerårig arbetslivserfarenhet inom området.
  • God kunskap och är väl insatt i berörd lagstiftning.
  • Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation alternativt god kunskap om kommunverksamhet samt förståelse för politiska processer.
  • God kommunikationsförmåga och har lätt för att uttrycka dig såväl muntligt som skriftligt.

Som person ett starkt driv, ett stort engagemang samt en förmåga att driva många projekt samtidigt.
Andra viktiga egenskaper är samarbetsförmåga, flexibilitet, noggrannhet och att kunna arbeta självständigt. Det är viktigt att du drivs av ett samhällsengagemang, är kreativ och
lösningsfokuserad samt trivs med att arbeta tillsammans med andra i ett öppet och tillåtande samarbetsklimat.

Övrigt

Urval kan komma att ske kontinuerligt. Vänta inte med att skicka in din ansökan.

Staffanstorps kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Staffanstorps kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Frågor angående tjänsten besvaras av Plan- och exploateringschef Karolina Gnosspelius, tel: 046-25 16 84 eller Plansamordnare Sofia Tjernström, tel: 046-25 16 88, efter den 20 augusti 2018.

Län:
Skåne

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2018-09-02

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Skicka ansökan

Kontaktpersoner:
Karolina Gnosspelius
tfn: 046-25 16 84

Sofia Tjernström
tfn: 046-25 16 88

Välkommen med din ansökan via vårt e-rekryteringssystem senast den 2 september 2018.

Annons: