Planarkitekt till byggenheten – Örnsköldsviks kommun

Örnsköldsviks kommun, Bygg- och miljöavdelningen
Samhällsbyggnadsförvaltningens uppdrag är att aktivt verka för att bygga en säker, trygg och hållbar kommun med en god miljö för alla som bor, verkar och besöker Örnsköldsvik.

Arbetsuppgifter
Som planarkitekt på Örnsköldsviks kommun är du delaktig i kommunövergripande projekt och du är även delaktig i verksamhetens utveckling. Du arbetar i nära samarbete med exploatörer och med kommunens mark- och planeringsenhet.

Arbetet som planarkitekt innebär att du ansvarar för att ta fram och handlägga detaljplaner. Planernas storlek och komplexitet varierar mellan förhållandevis enkla planer till mer komplicerade och större detaljplaner. Du arbetar självständigt och har ansvar för hela detaljplaneprocessen fram till antagande.

Kvalifikationer
Vi söker en erfaren planarkitekt eller dig som har en akademisk examen inom samhällsbyggnadsområdet, t ex fysisk planering, landskapsarkitekt, arkitekthögskola, civilingenjör arkitektur. Genom din utbildning och arbetslivserfarenhet har du förvärvat goda kunskaper i plan- och bygglagen samt i miljöbalken.

För att trivas i rollen är du kommunikativ och har förmågan att skapa förtroendefulla relationer. I arbetet ingår även mycket kontakter med allmänhet och verksamhetsutövare, det är därför viktigt att du tycker om att möta människor och har en god förmåga att uttrycka dig i svenska tal och skrift.

Vi ser att du är drivande, strukturerad samt intresserad av samhällsbyggnads- och gestaltningsfrågor. Vi värdesätter flexibilitet och att du tar aktiv del i kommunens planeringsverksamhet och är beredd att ta dig an olika typer av uppdrag, när kommunens behov förändras. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Det är önskvärt att du har minst två års erfarenhet av arbete med samhällsplanering. Du har vana av att genomföra och presentera utredningar och projekt samt har god kunskap om digitala verktyg som CAD och Novapoint.

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan.

Intervjuer kan ske löpande.

Inspireras av hur det är att bo, leva och verka i Örnsköldsvik

I denna rekrytering har vi gjort våra val av annonseringskanaler och undanber oss kontakt från rekryteringsbolag eller annonssäljare.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Omgående
Löneform Fast timlön/månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/511

Kontakt
Åsa Pettersson, enhetschef, 0660-888 40

Facklig företrädare
Gun-Marie Sjölund, Vision , 0660-884 29
Karin Skopac, SACO , 0660-884 25

Publicerat 2018-10-26

Sista ansökningsdag 2018-11-26

Logga in och sök jobbet

Annons: