Planarkitekt – låt oss forma Västerås tillsammans

Om arbetsplatsen
Västerås utvecklas och växer. Näringslivet upplever högtryck, invånarna blir fler och vi står inför många spännande utmaningar och behöver därför utöka planavdelningen med fler engagerade medarbetare. Vill du vara med och utveckla staden? Då ska du läsa vidare!

Vi söker dig som vill vara med och utveckla Västerås framtid. Inte bara för oss som bor och verkar i staden nu utan även för kommande generationer västeråsare.

På Planavdelningen arbetar vi i första hand med detaljplanering, men det finns också möjlighet att arbeta med fördjupade översiktsplaner och utredningar. Vi arbetar gränsöverskridande och det finns möjlighet att utveckla sin kompetens inom olika samhällsbyggnadsfrågor. Uppdragen har stor spännvidd med stadsdelsförnyelser, kompletteringar i stadskärnan, större och mindre bostadsprojekt, nya verksamhetsområden och nya vägdragningar. Just nu har vi stort fokus på bostadsplanering då vi behöver möta det stora plan- och byggtrycket i Västerås. Vi är idag tolv personer: arkitekter, landskapsarkitekter och fysiska planerare. På planavdelningen har vi en mycket god stämning och samhörighet. Grunden för vårt arbetssätt är medarbetarnas olika erfarenheter, vi berikar varandra och tar vara på våra olika kompetenser, vilket gör att vi nu ser fram emot att få ännu fler kollegor.

Planavdelningen tillhör Stadsbyggnadsförvaltningen. Läs gärna mer på www.vasteras.se/Stadsbyggnadsförvaltningen

Arbetsuppgifter
I rollen som planarkitekt hos oss kommer du att medverka i samhällsbyggnadsprojekt av varierande storlek. Du upprättar och driver detaljplaneärenden och utredningar självständigt men i nära samarbete med andra förvaltningar. Arbetet innebär bland annat att ta fram planhandlingar, skisser och utredningar. Planavdelningen arbetar främst på uppdrag av byggnadsnämnden. Bredden på våra olika projekt medför även en variation i arbetssätt och samarbeten. I och med detta kommer du kontinuerligt kunna utveckla ditt arbetssätt och få möjlighet att prova nya metoder.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom arkitektur, fysisk planering eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Du har aktuella kunskaper i gällande lagstiftning samt i projektorienterat arbetssätt. Vidare har du goda kunskaper i skissarbete och gestaltning samt arbetar i AutoCAD. Du har utöver denna också goda kunskap i svenska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med kommunal fysisk planering och erfarenhet av att driva egna projekt och uppdrag. Ytterligare ett plus är om du har arbetat med byggnadsgestaltning och praktiskt arbete med något bildbehandlingsprogram. Västerås stad är utsedd till Sveriges energi- och miljökommun och vi vill givetvis fortsätta utveckla det arbetet. Därför är det av intresse om du har kunskaper inom ”hållbart stadsbyggande”.

Vi söker dig som är stabil och trygg med god självinsikt. Ditt serviceinriktade och relationsskapande förhållningssätt är en viktig förutsättning för att skapa goda resultat och ett bra samarbete. Du har struktur och är självgående med förmåga att ta initiativ när och där det behövs.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning:
Heltid. 100 %

Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse

Antal platser:
2

Ansökan
Gör ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-03-18

Arbetsgivarens referensnummer: 2018/00126

Kontakt
Planchef Hans Larsson Telefon: 021-39 12 54

Planarkitekt Malin Björklund Telefon: 021-39 32 52

HR-konsult Jenny Svensson Telefon: 021-39 17 73

SACO Helena Hansson Telefon: 021-39 10 43

Övrigt
Västerås stad har 10 000 medarbetare inom 100 olika yrken, alla med det gemensamma målet att bygga en stolt och välfungerande stad där framtidstro står i centrum. Tillsammans bidrar vi till välfärden och gör skillnad varje dag. I Västerås stad strävar vi efter att varje dag leva upp till vår värdegrund ”Alltid bästa möjliga möte”. Vi vill ha en sammansättning av medarbetare som speglar mångfalden i vårt samhälle. Det tror vi är viktigt för att få en stolt och välfungerande stad.

Funderar du på att flytta till Västerås? Besök gärna www.jiv.se, som ger dig information om staden och vilket stöd medflyttarakademin kan ge dig och din respektive vid en eventuell flytt.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. Västerås stad arbetar bland annat för att alla våra tillsvidareanställda medarbetare ska få möjligheten att önska tjänstgöringsgrad.

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes.

Västerås stad som arbetsplats

Annons: