Planarkitekt/Fysisk planerare i Lysekils kommun -Samhällsbyggnadsförvaltningen

Lysekil har ett naturskönt läge vid Gullmarsfjorden på västkusten. Kommunen med ca 15 000 invånare, har ett väl utvecklat näringsliv, god kommunal service samt fantastiska rekreationsmöjligheter.

Vi kan erbjuda stimulerande arbetsuppgifter i en spännande miljö som präglas av framtidstro.
”Lysekils kommun skall vara ett levande samhälle året runt och präglas av positiva människor som inspirerar varandra till nya idéer, visar tolerans och känner framtidstro.”

Beskrivning
Det är mycket som händer i och kring Lysekils kommun. Vi söker dig som är planarkitekt och vill vara med oss i arbetet med Lysekils kommuns utveckling.

Du kommer att ingå i ett kreativt och engagerat team på planenheten som i dagsläget består av fyra planarkitekter och en planadministratör. Planenheten ingår i samhällsbyggnadsförvaltningens Plan- och Byggavdelning som omfattar plan, bygglov, mät, GIS och bostadsanpassning.

Vi arbetar nära varandra såväl inom avdelningen som med övriga verksamheter inom samhällsbyggnadsförvaltningen. Vi har också ett samarbete med våra grannkommuner i Norra Bohuslän, bl.a. genom arbetet med att ta fram en gemensam översiktsplan för våra havsområden. Medborgardialog är ett viktigt verktyg i vår samhällsplanering.

På Plan- och Byggavdelningen kan vi erbjuda dig varierande och utvecklade arbetsuppgifter tillsammans med engagerade kollegor som värdesätter en god arbetsgemenskap. Lysekils kommun kan i sin tur erbjuda närhet till havet, fantastiskt natur samt många möjligheter inom sport, fritid och kultur.

Arbetsuppgifter
Du kommer att driva och samordna detaljplaneprocessen självständigt och i team. Din roll kan både vara som planförfattare och projektledare. Det kommer även finnas möjlighet att arbeta med strategisk planering såsom ett pågående kulturmiljöprojekt eller med framtagandet av vår nya översiktsplan och gröna strategi.

Kvalifikationer
Du har relevant högskoleutbildning inom fysisk planering, arkitektur eller landskapsarkitektur. Erfarenhet av att arbeta som planarkitekt eller planhandläggare inom kommunal eller privat verksamhet är meriterande.

Du bör ha god kännedom om Plan- och bygglagen och vana vid att hantera GIS-baserade program samt de vanligaste layoutprogrammen. Presentation för och dialog med allmänhet och beslutsfattare är en viktig del i vårt arbete, därför ska du kunna uttrycka dig väl både muntligt och skriftligt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Personliga Egenskaper
Vi värdesätter att du har lätt för att samarbeta och uppskattar att arbeta med människor i grupp mot ett gemensamt mål.
Som person är du driven, engagerad och utåtriktad med känsla för service. Du är självgående, flexibel och ser möjligheter istället för hinder.

Välkommen med din ansökan!

Vi arbetar med löpande intervjuer under hela ansökningsperioden.

Villkor
Tjänsten förutsätter att du behärskar svenska språket väl i tal och skrift.

Vi arbetar aktivt med mångfald för att tillvarata de kvaliteter som sökande med olika bakgrund har.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid

Tillträde
Snarast eller enligt överenskommelse

Löneform
Individuell lönesättning

Antal lediga befattningar
1

Sysselsättningsgrad
100%

Ort
Lysekil

Län
Västra Götalands län

Land
Sverige

Referensnummer 2017/212

Kontakt
Anna Wigell, Avdelningschef Plan och Bygg, 0523-61 33 54
Maria Gillberg, Planadministratör, 0523-61 33 42

Facklig företrädare
Sara Hallström, Sveriges arkitekter, 0523-61 33 29

Sista ansökningsdag 2018-01-08

Annons: