Parkdriftchef/stadsträdgårdsmästare till Gator och parker – Umeå kommun

Parkdriftchef/stadsträdgårdsmästare till Gator och parker

Gator och parker bygger, utvecklar och förvaltar kommunens offentliga utomhusmiljöer. Det omfattar gator och torg, parker och grönområden. Vårt mål är att bidra till ett säkert, tryggt och långsiktigt hållbart samhälle med goda livsmiljöer. Verksamheten är organisatoriskt indelat i fyra avdelningar: projekt och planering, gatudrift , parkdrift , myndighetsutövning och administration. Vår verksamhet är kvalitetscertifierade enligt ISO 9001 och arbetsmiljöcertifiering enligt OHSAS 18001.

Vi erbjuder ett spännande och omväxlande arbete med ansvar för Umeås gröna miljöer, där du som parkdriftchef på Umeå kommun får stor möjlighet att aktivt bidra till en attraktiv och grön stad, där Umeås gröna rum har stor betydelse för stadens attraktivitet och medborgarnas livskvalitet.

Dina arbetsuppgifter

Som parkdriftchef kommer du att ansvara för parkdriftavdelningen vilket innebär att planera och utveckla arbetet med kommunens park- och naturmark samt drift och underhåll. Arbetet förutsätter ett intresse för att arbeta med såväl vardagliga frågor som utvecklingsarbete och ständiga förbättringar.

Det operativa ansvaret för drift och underhåll av stadens park och naturmark, som utförs delvis i egen regi och delvis i entreprenad ingår i uppdraget. Det innebär att säkerställa välfungerande rutiner för en hållbar drift, utveckla skötselprogram och ansvara för stadens utsmyckning. Du utvecklar driftsformer och former för upphandling och ansvarar för uppföljning av våra entreprenörer. För det dagliga arbetet i egen drift har du stöd av en arbetsledare.

Du kommer att planera utveckling, ombyggnationer och renoveringar i park- och naturmark. En del av ditt uppdrag är att bistå med grön kompetens i kommunens investeringsprojekt, gemensamma planer och program. Du ansvarar för ledning och styrning av arbetsgruppen som består av många olika kompetenta medarbetare. Ekonomiansvar och arbete med ständiga förbättringar av kvalitet ingår också i tjänsten.

Du företräder Umeå kommun i gröna frågor inom Gator och parkers verksamhetsområde och samverkar kontinuerligt med kommunens intressenter och har återkommande kontakter med såväl medborgare, entreprenörer och näringsliv som politiker och massmedia. Du ingår i Gator och parkers ledningsgrupp

Du har

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med ledning av drift, underhåll och/eller utveckling av park- och naturmark. Du har ett stort intresse för stadsmiljön som helhet och erfarenhet av drift, gestaltningsfrågor, projektering- eller utredningsarbete.

Vi ser gärna att du har en eftergymnasial utbildning passade för arbetet eller motsvarande kunskaper förvärvade genom lång yrkeserfarenhet. Erfarenhet av upphandling och/eller entreprenadverksamhet är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid dina branschkunskaper, tidigare erfarenheter och personliga egenskaper.

Arbetet kräver B-körkort.

Du är

Som person är du självgående, flexibel och leveranssäker. Du är kreativ, nyfiken/utvecklingsinriktad och ansvarstagande. Din samarbetsförmåga är god och du har lätt för att skapa förtroende och långsiktiga relationer med såväl medborgare, entreprenörer och näringsliv som politiker och massmedia. I ditt arbete är du professionell, strukturerad och lösningsorienterad.

Vi söker dig som är trygg i ditt ledarskap och som skapar delaktighet och motiverar andra att arbeta mot gemensamma mål. Du tycker om att skapa goda resultat och ser ständigt nya möjligheter att göra varje uppgift lite bättre. Du ser de långsiktiga utvecklingstendenserna samtidigt som du behöver kunna hantera de dagliga frågeställningarna på ett så effektivt sätt som möjligt.

Vi tror att du ser det som en stimulerande utmaning att arbeta i en stad som ständigt växer och utvecklas och att du tycker att offentlig sektor är en viktig del av det svenska samhället.

Bifoga personligt brev och cv.

Övrigt

Anställningsform:
Tillsvidare, heltid

Tillträdesdag:
Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag:
2017-08-30

Sök jobbet

Mer information

Frågor om jobbet:
Karin Isaksson, teknisk chef, 090- 161439
Christina Ingmanson, personalansvarig chef, 090-16 14 45

Fackliga frågor:
Saco: P-O Backlund, 090-16 19 68
Vision: Marie Sandström, 090-16 18 86
Kommunal: Emelie Persson, 090-16 18 87

Support:
Behöver du stöd när du ska göra din ansökan?
Kontakta vår support, 090-16 10 99, tryck 1

Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd?
Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med

Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med 11 900 medarbetare. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?

Annons: