Översiktsplanerare till Kungälvs kommun

Översiktsplanerare

Om arbetsplatsen
Kungälvs kommun är en dynamisk kommun som växer snabbt med 400 bostäder per år, fler nya skolor, ett nytt handelscentrum och intressanta projekt i stadskärnan och olika tätorter. Kungälvs kommun är unik med sina båda fästningar, Bohus och Carlsten, som ger karaktär och vittnar om en lång historia. Här finns många intressanta uppdrag i varierande miljöer från städer och orter till landsbygd och kust. I Kungälv ska det vara gott och leva och det arbetar vi gemensamt för varje dag.

Vi söker en översiktsplanerare till enheten för planering. Vår enhet består av ca 20 personer med hög kompetens och gedigen erfarenhet inom planering av den fysiska miljön så som strategiskt plan-, miljö – och trafikarbete till detaljplanering, GIS och samordning av skolskjuts. Vi strävar efter att ha ett nära samarbete inom hela samhällsbyggnadsprocessen och arbetar projektbaserat från idé till slutprodukt.

Arbetsuppgifter
Som översiktsplanerare i Kungälv kommun kommer du ha en central roll och huvudsakligen ansvara för att driva kommunens översiktsplanarbete i nära samarbete med dina kollegor. Du kommer arbeta med översiktsplan, fördjupade översiktsplaner och strategiska planeringsfrågor inom trafik, miljö, klimat och detaljplanarbete. Arbetet kommer att innebära nära kontakt och dialog med många olika aktörer, både internt och externt. Du kommer att leda och medverka i olika projekt och planer och vara en del i att öka det strategiska tänkandet i planeringsenheten och kommunen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en relevant högskoleexamen med inriktning mot fysisk planering såsom planeringsarkitekt, samhällsplanerare eller motsvarande. Du har ett stort intresse för stadsutvecklings-, infrastruktur- och hållbarhetsfrågor samt har goda kunskaper av plan- och bygglagen. För att vara framgångsrik i rollen behöver du ha minst 5 års erfarenhet av att arbeta med översiktsplanering i en kommunal eller regional verksamhet.

Som person är du positiv, lyhörd och drivande med en stark vilja att leverera resultat med hög kvalité. Du är strategiskt lagd, ser potentialer/möjligheter och har ett helhetsperspektiv i ditt arbete. Vi ser att du är initiativtagande med en mycket god samarbetsförmåga och van vid att planera, driva och slutföra processer. Arbetet förutsätter att du har god förmåga att uttrycka dig tydligt i såväl tal som skrift. Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan
Ansök senast: 2018-08-31
Referensnummer: A802059
Välkommen att söka genom att:
• Göra en digital ansökan via denna länk.

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt
Kontaktpersoner
Maartje Hermans, t o m 9 aug tf enhetschef Plan 0303-239584
Pernilla Olofsson, från 13 aug enhetschef Plan0303-23 95 86

Facklig företrädare
Linda Andreasson, från 6 aug Sveriges Arkitekter 0303 239186

Övrigt
Ansökan tas endast emot digitalt via offentligajobb.se.
Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju.
Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak.
Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden.
Vi tillämpar rökfri arbetstid och erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag.
Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Annons: