Österåker Samhällsbyggnadsförvaltningen – Planenheten söker söker planarkitekt

30 minuter utanför Stockholm ligger Österåker med centralorten Åkersberga. I Österåkers kommun arbetar 2000 personer med Sveriges viktigaste jobb. Det gör vi genom högt ställda mål såsom; bästa skolan i länet, högkvalitativ omsorg för äldre och funktionshindrade, professionell kommunal service och gott bemötande, ekonomi i balans, en trygg miljö och ett långsiktigt hållbart samhälle där goda förutsättningar ges för människa, miljö och natur att samverka Vi har samverkansavtal med de fackliga organisationerna. Du som arbetar hos oss kan därför vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Hos oss är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort.

Arbetsplatsbeskrivning
Samhällsbyggnadsförvaltningen – Planenheten söker planarkitekt
Inom Samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar drygt 90 personer för att skapa en levande och trygg kommun för alla. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med verksamheter och medarbetare som arbetar mot gemensamma mål. Åkersberga är en expansiv del av Stockholmsregionen med en befolkningsutveckling över genomsnittet.  Kommunen befinner sig i ett intensivt utvecklingsskede och står inför flera stora och spännande stadsbyggnadsprojekt. Vi behöver nu förstärka Planenheten med ytterligare en planarkitekt. Kommunen planerar för framtiden och vi arbetar med allt från stora stadsutvecklingsprojekt till bostadsområden, skolor, förbättrade kommunikationer etc. Nu planeras bl.a. fortsatt utveckling av centrumområdet samt Kanalstaden som är en del av arbetet med en förtätning och utveckling av hela centrala Åkersberga liksom planering, utveckling och omvandling av våra fritidshus- och stationsområden.

Arbetsbeskrivning
Du kommer att tillhöra planenheten som idag består av 9 medarbetare och som ansvarar för kommunens detaljplaneläggning. Som planarkitekt och projektledare arbetar du med plan-, gestaltnings- samt hållbarhetsfrågor. Vi arbetar ofta i projektform och du kommer att driva planarbetet i samarbete med andra kollegor av kommunorganisationen men också ha kontakter med förtroendevalda, allmänheten och många andra aktörer i branschen. Du blir en del av ett glatt sammansvetsat gäng där vi utvecklas tillsammans och skapar god stämning och ett bra arbetsklimat.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är planeringsarkitekt, arkitekt, landskapsarkitekt eller motsvarande. Vi ser gärna att du har flerårig yrkeserfarenhet, gärna från kommunal förvaltning/stadsbyggnadskontor och har erfarenhet av att upprätta formella detaljplaner samt arbete med komplexa stadsmiljöer och hållbar stadsutveckling. Vi vill att du ska kunna hantera vanliga planerings-, illustrations-, bild- och textverktyg som AutoCAD, Arc GIS samt Adobe- och Officepaketen. Vi lägger särskild vikt vid att du har ett gott sinne och intresse för gestaltning och stadsbyggnadsfrågor. Vidare ska du kunna leda en grupp mot ett utsatt mål och ha bra samarbetsförmåga. Du är ansvarstagande och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är kreativ och initiativrik och vill uppnå resultat. Du bör vara engagerad samt kunna uttrycka dig väl i tal, skrift och bild. Vi lägger även stor vikt vid din sociala kompetens.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder ett utvecklande och omväxlande arbete med flextid, friskvårdspeng, friskvårdstid och möjlighet att växla semesterersättning till ledig tid. Du får ett stort eget ansvar för ditt arbete och din arbetstid. Vi vill att våra medarbetare ska kunna kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid. Vi sitter i lokaler som ligger centralt i Åkersberga med närhet till Roslagsbana och bussar.

Anställningens omfattning
100 %

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Tillträde
Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag
2017-12-18

Intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden och tjänsten kan därför tillsättas innan sista dag för ansökan. Vi kommer att genomföra denna rekrytering inom ramen för kommunens egna resurser. Vi ber därför vänligen rekryteringskonsulter att inte kontakta oss för att erbjuda sina tjänster.

Österåker är en skärgårdskommun i stark tillväxt och utveckling, en av landets snabbast växande kommuner. På sommarhalvåret fördubblas befolkningen genom fritidsboende och turister. Nyföretagandet är starkt och arbetslösheten mycket låg. Centralorten Åkersberga utvecklas till en modern stad med vattenkontakt. Flera spännande bostadsområden byggs och permanentboende i skärgården lockar allt fler. Österåker samarbetar med andra kommuner för att möta den ökade tillväxten, genom en gemensam vision att skapa 50 000 nya arbetstillfällen. För mer information se även osteraker.se

Kontakter:
Maria Bengs – Planchef
08-540 813 68

Alternativt genom
Marie Åkeby- Projektadministratör
08-540 811 57

Daniel Nygårds
Facklig företrädare – Sveriges Ingenjörer
08-540 813 54

Ingrid Kärrsten
Facklig företrädare – Sveriges Arkitekter
08-540 813 09

http://www.osteraker.se/omosteraker/jobbahososs/ledigajobb.4.71fcf4251429dfd2f5ce46.html

Annons: