Örnsköldsvik kommun söker Planarkitekt till byggenheten

Samhällsbyggnadsförvaltningens uppdrag är att aktivt verka för att bygga en säker, trygg och hållbar kommun med en god miljö för alla som bor, verkar och besöker Örnsköldsvik.

Arbetsuppgifter
Som planarkitekt på Örnsköldsviks kommun är du delaktig i kommunövergripande projekt och du är även delaktig i verksamhetens utveckling. Du arbetar i nära samarbete med exploatörer och med kommunens mark- och planeringsenhet.

Arbetet som planarkitekt innebär att du ansvarar för att ta fram och handlägga detaljplaner. Planernas storlek och komplexitet varierar mellan förhållandevis enkla planer till mer komplicerade och större detaljplaner. Du arbetar självständigt och har ansvar för hela detaljplaneprocessen fram till antagande.

Kvalifikationer
Vi söker en erfaren planarkitekt eller dig som har en akademisk examen inom samhällsbyggnadsområdet, t ex fysisk planering, landskapsarkitekt, arkitekthögskola, civilingenjör arkitektur. Genom din utbildning och arbetslivserfarenhet har du förvärvat goda kunskaper i plan- och bygglagen samt i miljöbalken.

För att trivas i rollen är du kommunikativ och har förmågan att skapa förtroendefulla relationer. I arbetet ingår även mycket kontakter med allmänhet och verksamhetsutövare, det är därför viktigt att du tycker om att möta människor och har en god förmåga att uttrycka dig i svenska tal och skrift.

Vi ser att du är drivande, strukturerad samt intresserad av samhällsbyggnads- och gestaltningsfrågor. Vi värdesätter flexibilitet och att du tar aktiv del i kommunens planeringsverksamhet och är beredd att ta dig an olika typer av uppdrag, när kommunens behov förändras.

Det är önskvärt att du har minst två års erfarenhet av arbete med samhällsplanering. Du har vana av att genomföra och presentera utredningar och projekt samt har god kunskap om digitala verktyg som CAD och Novapoint.

Inspireras av hur det är att bo, leva och verka i Örnsköldsvik

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid

Tillträde
Omgående

Löneform
Månadslön

Körkortskrav
B

Antal lediga befattningar
1

Sysselsättningsgrad
100%

Ort
Örnsköldsvik

Län
Västernorrlands län

Land
Sverige

Referensnummer
2017/191

Kontakt
Camilla Gimbergsson, 0660-884 27

Facklig företrädare
Gun-Marie Sjöström, Vision , 0660-884 29
Karin Skopac, SACO , 0660-884 25

Sista ansökningsdag 2017-10-26

Logga in och sök jobbet

Annons: