Malmö stad söker Planarkitekt

Arbetsplatsbeskrivning
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Malmö har utvecklats till en spännande stad som lockar såväl människor som företag och i detta expansiva skede står Malmö stad inför flera utmaningar där Stadsbyggnadskontoret har en viktig roll. På Stadsbyggnadskontoret arbetar cirka 230 personer med att planera och utveckla Malmö. Stadsbyggnadskontoret är en myndighet för plan-, bygg- och lantmäterifrågor och arbetar med kartläggning samt service åt bostadsmarknaden parter.

Planavdelningen med sina tre planenheter och ca 50 medarbetare, är en av stadsbyggnadskontorets fem avdelningar. Tillsammans med Malmöborna och stadsbyggnadsprocessens aktörer är planavdelningen pådrivande i Malmös utveckling som en attraktiv och hållbar stad, både genom att forma nya stadsdelar och genom omvandling av befintliga stadsmiljöer.
Arbetsbeskrivning
Planavdelningen ansvarar för upprättande av planprogram och detaljplaner. Inom planavdelningen drivs även ett aktivt utvecklingsarbete i stadsbyggnadsfrågor i form av metodutveckling, utredningar och skissarbete för områden i staden.

Som planarkitekt kommer du att arbeta med att handlägga detaljplaner för kommunal service med fokus på förskolor och skolor samt detaljplaner för Malmö stads bostadsförsörjning. Du kommer även att arbeta med lokaliseringsutredningar och andra utredningar i stadsbyggnadsfrågor.

Arbetet bedrivs självständigt i samråd med övriga kompetenser på stadsbyggnadskontoret samt med andra förvaltningar, myndigheter, byggherrar, konsulter och allmänhet.

Kvalifikationer
Du kommer att vara med i den process som formar det framtida Malmö. Det är därför viktigt att Du har en bred planeringssyn där målet är att skapa en god, attraktiv och väl fungerande stad för Malmös invånare, näringsliv och besökare.

Vi söker Dig som har arkitektexamen (planeringsarkitekt, arkitekt, landskapsarkitekt) eller likvärdig utbildning. Det är meriterande om du har erfarenhet av detaljplanearbete och stadsplaneringens tidiga gestaltande skeden. Du har god gestaltningsförmåga och samarbetsförmåga, är drivande och ansvarstagande. God kännedom om plan- och bygglagen är meriterande. Det är en fördel om du behärskar Auto Cad (gärna Fokus detaljplan). Vi ser gärna att du har erfarenhet av stadsgestaltning samt visualiseringsmetoder.

Anställningens omfattning

Anställningsform:
Tillsvidareanställning

Erfarenhet:
Erfarenhet krävs

Omfattning:
Heltid

Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse.

Antal platser:
1

Ansökan
Ansök senast:
2018-05-06

Referensnummer:
008-1813

Sök jobbet

Kontaktpersoner
Ann-Katrin Sandelius
Enhetschef
040-342459

Johanna Perlau
Enhetschef
040-34 25 06

Malin Johansson-Tziampazis
HR konsult
040-342439

Fackliga företrädare
Stefana Nyberg
SACO
040-342421

Övrigt
Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.

Annons: