Lund kommun söker biträdande planchef

Lund är en kommun präglad av kunskap, innovation och nytänkande. Staden lockar människor som vill förändra världen. I Lunds kommun arbetar drygt 9 000 personer med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra 119 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss.

Planavdelningen är en av fem avdelningar på stadsbyggnadskontoret. Planavdelningen handlägger detaljplaner och består av 15 planarkitekter, två administratörer, en landskapsarkitekt, en kartingenjör och en visualiserare.
Vi ska ta tillvara och utveckla Lunds kvaliteter inom ramen för detaljplaneprocessen. Vill du vara med och leda det arbetet?

Arbetsuppgifter
Som biträdande planchef leder du tillsammans med planchefen planavdelningens arbete. Den exakta ansvarsfördelningen mellan planchefen och den biträdande planchefen kan utvecklas efter hand, utifrån gemensamma erfarenheter och önskemål. I arbetet ingår dock att tillsammans med planchefen prioritera och fördela arbetsuppgifter samt ansvara för en del ärenden. Du kommer också vara ansvarig för plantekniska delar i planproduktionen, arbetsleda administratörer och kartingenjör samt hantera frågor i det dagliga arbetet. En del av tjänsten kommer också innefatta verksamhetsutveckling så som att ansvara för rutiner, mallar och säkerställa att arbetet sker enligt gällande lagstiftning. Tjänsten kan komma att utvecklas till att innefatta ett visst personalansvar.
Kvällstjänstgöring kan förekomma, bland annat i samband med byggnadsnämndens sammanträden samt vid samrådsmöten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är arkitekt, landskapsarkitekt, planeringsarkitekt eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Har du dessutom någon ledarutbildning så är det meriterande. Du måste ha erfarenhet av detaljplanearbete och det är viktigt att du har kunskaper om tillämplig lagstiftning, förordningar, allmänna råd och praxis. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbetsledning eller av att ha varit chef. Det är viktigt att du kan uttrycka dig väl på svenska i såväl tal som skrift.
Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper som präglas av mycket god samarbetsförmåga samt förmåga att få andra att prestera, ta ansvar och känna sig sedda. Det är viktigt att du trivs i rollen som ledare samt är lösningsfokuserad och resultatinriktad.

Anställning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan
Ansök här , i samarbete med Offentliga Jobb.

Ansök senast
Sista ansökningsdag: 2017-03-31

Referensnummer
SBK 17-02
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)
Namn: Ole Kasimir
Title: Planchef
Telefon: 0734-48 53 60

Facklig(a) företrädare
Namn: Daniel Hansson
Telefon: 046-359 44 05

Planavdelningen, Stadsbyggnadskontoret

Annonser:

Annons: