Landskapsarkitekt till exploateringskontoret – Stockholm stad

Stockholms Stad, Exploateringskontoret, Miljö & teknik, Landskapsenheten

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.
Vi söker en landskapsarkitekt till avdelningen för Miljö och teknik. Avdelningen ansvarar för planering och genomförande av stadens byggprojekt inom exploateringsprocessen. Då målet är att kontoret skall möjliggöra för byggandet av 140 000 bostäder fram till år 2030, innebär detta ett stort antal stadsbyggnadsprojekt av varierande storlek. På landskapsenheten arbetar landskapsarkitekter. Enhetens uppdrag är att bistå exploateringsprojekten med specialistkompetens under exploateringsprocessen och bidra till en hållbar stadsutveckling. Läs mer här

Arbetsbeskrivning
Du kommer att arbeta som landskapsarkitekt i exploateringsprojekt. Det innebär att medverka som landskapsarkitekt för att säkerställa att stadens visioner och mål för hållbar stadsutveckling uppfylls. I ditt arbete kommer du ha stort fokus på projektens tidiga skeden. Arbetet innebär många kontakter och dialog med andra förvaltningar, konsulter m.fl. I tjänsten ingår även arbete med remisser, verksamhetsutveckling, omvärldsbevakning, utveckling av nya riktlinjer m.m.

Kvalifikationer
Du ska vara utbildad landskapsarkitekt, med cirka tre års erfarenhet av kvalificerat arbete inom verksamhetsområdet. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. För att trivas i den här rollen är du initiativtagande och strukturerad. Du är utåtriktad som person och bra på att samarbeta med andra. Du trivs med ett arbete i högt tempo, med många kontakter, har god kommunikationsförmåga och har lätt för att bygga goda relationer. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder
Exploateringskontoret erbjuder ett öppet och prestigelöst arbetsklimat med stor respekt för din kompetens. Du kommer att få ca 15 landskapsarkitektkollegor inom exploateringskontoret, personer med ett stort engagemang och som brinner för att utveckla och bygga Stockholms stad.

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på en trygg arbetsplats med kollektivavtal och ett förmånspaket med bl a tjänstepension, friskvårdsbidrag, friskvårdstimme, föräldraledighetstillägg, möjlighet att växla semesterdagstillägg och flexibel arbetstid. Kontoret ligger på Fleminggatan i centrala Stockholm, endast fem minuters promenad från Centralstationen. Våra lokaler är tillgängliga och användbara för personer med nedsatt rörelse- och orienteringsförmåga.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Stockholms stad är inne i ett expansivt skede och på exploateringskontoret har vi en viktig roll i att utveckla och bygga huvudstaden. Vi arbetar med många av Sveriges mest intressanta och uppmärksammade stadsutvecklingsprojekt. Exploateringskontoret är en av stadens förvaltningar och lyder under exploateringsnämnden. Vi ansvarar bland annat för utveckling och förvaltning av stadens mark, exploatering för bostäder och företagsområden och stadens investeringar i gator och parker i exploateringsprojekt.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2018/7809

Kontakt
Daniel Lundqvist 0850826470
Tomas Sköldulf 0850826688

Facklig företrädare
Johan Olsve SACO 08-508 876 15
Luis Lopez, Vision 08-508 279 29

Publicerat 2019-01-07
Sista ansökningsdag 2019-02-11

Ansök här

Annons: