Kalmar kommun söker Planarkitekter

Arbetsplatsbeskrivning
Det går bra för Kalmar. Vi växer som aldrig förr och hela kommunen präglas av framåtanda. Nu söker vi dig som vill vara med på vår resa mot ett ännu bättre Kalmar.

Navet i detta målmedvetna arbete är Samhällsbyggnadskontoret vars personal med entusiasm, kompetens och driv arbetar för att förädla och utveckla Kalmar kommun. Till vårt förfogande har vi dessutom en omfattande investeringsbudget för att kunna göra verklighet av våra planer.

Nu söker vi duktiga Planarkitekter som genom sitt arbete vill bidra till att skapa framtidens Kalmar.

Arbetsbeskrivning
Planeringsenheten arbetar främst med översiktsplanering och detaljplanering och består av flera olika kompetenser så som husarkitekter, landskapsarkitekter, fysiska planerare, samhällsplanerare, plantekniker och plankoordinator som i nära samarbete med övriga verksamheter på Samhällsbyggnadskontoret planerar för morgondagens Kalmar.

Som Planarkitekt kommer du att driva och arbeta med projekt inriktade mot exempelvis detaljplaner, översiktsplaner och andra strategiska dokument.

Kalmar har en gedigen historia, närhet till vattnet och flera riksintressen att ta hänsyn till. Varje uppdrag blir därmed unikt och innehåller utmaningar som gör att du som planarkitekt hela tiden utvecklas och får utlopp för din problemlösningsförmåga och kreativitet.

I uppdraget ingår att arbeta tätt ihop med bl a exploatering, miljö, bygglov, trafik m. fl. för att sätta in dina projekt i ett sammanhang för att skapa en god bebyggd miljö.

Beroende på dina tidigare erfarenheter kan din roll innebära att du även leder andra planhandläggare i deras arbete och stöttar dem att hålla ihop hela planprocessen från planbesked till antagen plan och är även med i bygglov och genomförande.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en examen som planeringsarkitekt, husarkitekt, landskapsarkitekt eller likvärdigt, med god kunskap om fysisk planering, Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med detaljplaner men också översiktsplanering, och intresse av stadsutvecklingsfrågor och gestaltning. Kunskap inom aktuell plan- och bygglag är viktigt.

Som planarkitekt behöver du ha en god förmåga att hålla samman, planera och driva en arbetsprocess och arbetsgrupp framåt. Det är viktigt att du vill dela med dig av din kunskap och har en pedagogisk förmåga att förmedla den till både kollegor, allmänheten och politiker.

Som person behöver du vara strukturerad och ha en god samarbetsförmåga. Du ska vara van vid att presentera dina idéer för olika grupper och som person är du engagerad, kommunikativ och ansvarstagande.

Du behöver ha kunskap om CAD, GIS, Geosecma, visualisering eller likvärdiga verktyg. Eftersom alla handlingar och de flesta möten och kontakter sker på svenska så kräver arbetet att du behärskar det svenska språket i både tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi kan erbjuda dig varierande och utvecklande arbetsuppgifter där du kommer att få jobba i en stimulerande miljö med många kompetenta arbetskamrater. Att vi dessutom är ett trevligt och engagerat gäng får du på köpet.

Eftersom vi arbetar med att planera ett samhälle för alla och strävar efter att vår arbetsplats ska spegla samhället i stort ser vi gärna sökanden som kan bidra till en mångfald på arbetsplatsen och ha nya perspektiv i vårt arbete med att bygga framtidens Kalmar.

Vi rekryterar löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Anställningens omfattning
Anställningsform:
Tillsvidareanställning

Omfattning:
Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
100%
Tillsvidare.

Ansökan
Ansök senast:
2017-12-31

Referensnummer:
A696734

Gör ansökan

Lön
Löneform: Månadslön.
Marknadsmässig månadslön.

Förmåner
Friskvårdsbidrag, gruppträning på arbetstid, flextid, gratis medlemskap i Aktivt Liv som ger rabatter och subventionerade aktiviteter på fritiden mm.

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen:
1

Arbetstid:
Dagtid. Flextid

Kontakt
Kerstin Parker
HR-specialist
0480-45 04 73
kerstin.parker@kalmar.se

Lena Nordenlöw
Chef för Planeringsenheten
0480- 45 00 00
lena.nordenlow@kalmar.se

Fackliga företrädare
Hanna Dahmberg
SACO
0480-45 03 10

Eva Letsios
Vision
0480-45 04 33

Kalmar växer!

Annons: