Kalmar kommun söker Bygglovarkitekt Samhällsbyggnadskontoret

Om tjänsten
Bygglovenheten, en del av Samhällsbyggnadskontoret, hanterar komplexa byggen, stora och små bostads- och verksamhetsprojekt samt Kalmars spännande kulturarv. I höst kommer vi att ge bygglov för ett centralt beläget universitet i Kalmar och många andra stora projekt väntar på att få byggas. Bygglovenheten består idag av 13 medarbetare. Vårt uppdrag är att hjälpa allmänheten och aktörer i byggbranschen genom bygglovprocessen fram till en god bebyggelsemiljö.

Vi söker nu dig som vill komplettera vår enhet med ditt kunnande inom arkitektur och byggande. Vår enhet arbetar med ärenden i grupp där vi tar hjälp av varandras specialkompetenser där din kompetens som arkitekt kommer vara en viktig del i utvecklingen och byggandet av Kalmar. Vi arbetar ständigt med att utveckla och förbättra oss för att kunna ge allmänheten den service de efterfrågar och i det arbetet ingår bland annat att införa moderna arbetsmetoder och mer digitalt arbetsätt.

Dina arbetsuppgifter kommer vara inriktade mot bygglovhantering med fokus på handläggning av ärenden, tillsyn och rådgivning till allmänheten m.fl. Dina ärenden kommer vara av varierande karaktär utifrån varje ärendes sammanhang.

Din profil
Vi söker en nyfiken och positiv medarbetare som vill bli en del av oss på bygglovsenheten. Vi ser gärna att du är noggrann, serviceinriktad och självständig med god gestaltningsförmåga och ett prestigelöst förhållningssätt. Du är pedagogisk och har en god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift, då dina kontaktytor är många. Viktiga ingredienser för oss är; delaktighet, vårda relationer och att tillsammans ha roligt på jobbet. Därför kommer vi lägga stor vikt vid personlig lämplighet och att du har en god samarbetsförmåga.

Du har en utbildning på minst tre år som arkitekt eller landskapsarkitekt, alternativt utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Vi söker dig som är arkitekt med inriktning mot byggnation. Kunskap och erfarenhet inom aktuell plan- och bygglag med tillhörande regelverk samt en förmåga att göra juridiska och estetiska bedömningar värderas högt. Det är mycket meriterande om du har erfarenhet som bygglovarkitekt, bygglovhandläggare eller kunskap inom byggnadsantikvarieområdet.

Du ska ha god datorvana och körkort för bil är ett krav.

Vi kan erbjuda dig varierande och utvecklande arbetsuppgifter i en stimulerande miljö med många kompetenta arbetskamrater, god arbetsmiljö och möjligheter till kompetensutveckling. Kalmar kommun som arbetsgivare satsar på att medarbetarna har en god balans mellan arbete och fritid.
Det går bra för Kalmar. Många vill bo och arbeta här och åtskilliga företag väljer att etablera sig i regionen. Vi befinner oss i ett spännande skede av stadsutveckling och vi arbetar intensivt för att utveckla kommunen på bred front. Vi söker därför kreativa och engagerade medarbetare som vill bidra till att Kalmar växer och blir ännu bättre.

Sällan har vår planberedskap och vårt byggande i Kalmar kommun varit så hög som nu, med allt från satsningar på ett nytt stadsnära och kommunikationsnära universitet invid Östersjöns strand till spännande förtätningsprojekt, bostadsprojekt och framtagning av en helt ny kustnära stadsdel Södra staden. Vi har ett starkt tryck på inflyttning av nya verksamheter och invånare. Till vårt förfogande har vi en omfattande investeringsbudget för att kunna göra verklighet av våra planer.

Navet i detta målmedvetna arbete är Samhällsbyggnadskontoret vars personal med entusiasm, kompetens och driv arbetar för att förädla och utveckla Kalmar kommun. Samhällsbyggnadskontoret har ca 120 medarbetare och tillsammans strävar vi efter att skapa ett hållbart samhälle för våra medborgare att leva i.

Anställningen
Omfattning
Heltid / deltid

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Tillträde
Snarast

Antal tjänster
1

Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum
2017-10-22

Referensnummer
A719551

Ansök här

Kontakt
Björn Strimfors
Stadsarkitekt
0480-45 00 00

Fackliga företrädare
Ian Cortes
SACO
0480 – 45 00 00
Mikael Kaiser
Vision
0480-45 00 00

Övrig information
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev. Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annoserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.

Annons: