Hej strategisk samhällsplanerare!

Tyresö växer och vi söker en strategisk samhällsplanerare. Vi letar efter dig som vill ha roligt på jobbet och utveckla vår samhällsplanering så att Tyresö blir den attraktivaste kommunen i Stockholmsregionen!

Om tjänsten
Som strategisk samhällsplanerare bidrar du till att utveckla kommunens identitet som hållbar, mänsklig, grön och blå. Du leder arbetet med att implementera, följa upp och utveckla vår översiktsplan. Du är projektledare för olika former av strategier, utvecklingsplaner och program.
Du bevakar utvecklingen i omvärlden och deltar i nätverk på olika nivåer. Till dina uppgifter hör även bostadsförsörjningsfrågor samt att besvara remisser och motioner. Du bidrar till förvaltningens arbete med din kunskap och engagemang för social hållbarhet och medborgardialog.
I arbetet ingår att leda workshops, skriftlig och muntlig kommunikation med andra tjänstepersoner, allmänheten samt att föredra ärenden för politiker. Tillsammans utvecklar vi löpande våra arbetsprocesser. Här finns stora möjligheter att påverka; det är korta beslutsvägar och öppet arbetsklimat.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Vem är du?
Du är utbildad samhällsplanerare eller motsvarande, med ett brinnande engagemang för social hållbarhet och dialog. Du är en bra rådgivare, inspiratör och kommunikatör. Du har god samarbetsförmåga, integritet och en vilja att åstadkomma resultat med hög kvalitet. Du är kreativ, drivande, tydlig, strukturerad, hjälpsam och prestigelös.
Du har några års erfarenhet av kvalificerat arbete inom verksamhetsområdet och av arbete i en politiskt styrd organisation.

Vad erbjuder vi?
Dina kollegor på översiktsplaneringsenheten är arkitekt, landskapsarkitekter, kommunekolog, projektledare och strategiska trafikplanerare. Vi samarbetar och tar hjälp av varandras olika kompetenser. Tillsammans ansvarar vi för kommunens översiktliga fysiska planering, tidiga skeden, landskapsgestaltning, strategisk trafikplanering, natur- och vattenvårdsfrågor samt kommunens strategiska miljöarbete. Vi bildar med detaljplaneringsenheten planavdelningen. Vi har ett nära samarbete med hela stadsbyggnadsförvaltningen för att kunna ställa tydliga krav, erbjuda snabba processer och ha en noggrann uppföljning i projekten. Här i Tyresö har vi ett tydligt genomförandefokus. Vi får följa arbetet från tidig idé till förverkligande.
Vi arbetar gemensamt med att utveckla vår verksamhet genom bl.a. studieresor. Hos oss ska varje medarbetare ha möjlighet till en god balans mellan arbete och fritid. Vi erbjuder flexibla arbetstider, möjlighet att arbeta från vårt satellitkontor på Södermalm och subventionerad friskvård.

Vad vi gör och vill
Höga ambitioner. Nära livet. Vi som jobbar inom Tyresö kommun vill göra skillnad och utföra ett bra jobb. Vi har stort medborgarfokus och vill fortsätta utvecklas och vara i framkant för ett hållbart samhälle och hållbara transporter. Vi agerar alltid för att hitta den bästa möjliga lösningen. Och vi lyckas bra, det visar de höga betygen i undersökning efter undersökning.
Genom att förena våra höga ambitioner skapar vi tillsammans rätt förutsättningar för att kunna fortsätta utvecklas – i våra respektive roller, inom verksamheten och som organisation – i en kommun som växer kraftigt.

Sök dig till oss!
Vill du bli en av oss är du välkommen med din ansökan senast söndag den 3 juni 2018. Intervjuer kommer att ske 7 juni samt under v 24.
Är du nyfiken på hur det är att jobba i Tyresö kommun? Följ länken för att se en film med en av våra landskapsarkitekter på stadsbyggnadsförvaltningen; https://www.youtube.com/watch?v=q8Qf_XcmJh8&feature=youtu.be. Hon tycker om att vara ”där det händer”. Vill du också vara det? Sök dig till oss!

Har du några frågor?
Kontakta oss via mail eller telefon:
Enhetschef, Carolina Fintling Rue, 08- 578 291 23, carolina.fintling.rue@tyreso.se
Fackliga kontaktpersoner nås via kommunens växel, tel. 08-578 291 00

Tyresö kommun befinner sig i en stark utveckling. Dagens 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Hela centrum ska förnyas, nya bostadsområden ska utvecklas och Brevikshalvön omvandlas för skärgårdsnära permanentboende.

Vi på stadsbyggnadsförvaltningen driver kommunens planering och gestaltning av bostäder och infrastruktur. Vi ansvarar också för bland annat bygglov, kommunens naturreservat, kart- och mätningsarbeten, GIS och mark- och exploateringsfrågor. Vi är en attraktiv arbetsplats som präglas av utvecklingsvilja och handlingskraft.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Annons: