Hej arkitekt till tidiga skeden! – Tyresö kommun

Tyresö växer och vi söker en arkitekt till tidiga skeden. Vi letar efter dig som vill ha roligt på jobbet och utveckla vår samhällsplanering så att Tyresö blir den attraktivaste kommunen i Stockholmsregionen.

Vilka blir dina uppgifter?
Du ska utveckla och skissa i tidiga skeden; i mellanrummet mellan den strategiska översiktsplanen och detaljplanerna. Arbetet handlar om att förstå vilka värden, för framtidens Tyresöbor, som skapas i tidiga skeden och hur de kan omsättas till en väl gestaltad livsmiljö.

Med säker blick och känsla ska du kunna bedöma arkitektur och gestaltning, vilken bebyggelse som passar i landskapet och stadsrummet och vilka platser som skapas. Ditt arbete kommer att utveckla våra övergripande strategier och stärka kommunens identitet som hållbar, mänsklig, grön och blå.

Du ska bedöma kvaliteten på förfrågningar och förslag, ta fram skisser, strukturplaner, planprogram och olika typer av strategiska utredningar. Du bidrar med din kompetens i projekt med långa processer och många inblandade aktörer, för att säkerställa en hög arkitektonisk kvalitet.

Tillsammans utvecklar vi löpande våra arbetsprocesser. Du kommer att leda arbetet med att vidareutveckla och tydliggöra den stadsbyggnadsstrategi som finns i vår översiktsplan. Här finns stora möjligheter att påverka; det är korta beslutsvägar och öppet arbetsklimat.

Vem är du?
Du är utbildad arkitekt, med ett brinnande engagemang för arkitektur och gestaltade livsmiljöer. Du är en bra rådgivare, inspiratör och kommunikatör som kan föra dialog med medborgare, politiker, exploatörer och tjänstepersoner. Du har integritet och god samarbetsförmåga, är tydlig, strukturerad, hjälpsam och prestigelös.

Du har flera års erfarenhet av kvalificerat arbete inom verksamhetsområdet i olika skeden och skalor. Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete i en politiskt styrd organisation.

Vad erbjuder vi?
Dina kollegor på översiktsplaneringsenheten är översiktsplanerare, landskapsarkitekter, kommunekolog, projektledare och trafikplanerare. Vi ansvarar för kommunens översiktliga fysiska planering, tidiga skeden, landskapsgestaltning, strategisk trafikplanering och natur- och vattenvårdsfrågor. Tillsammans med detaljplaneringsenheten bildar vi Planavdelningen. Vi har ett nära samarbete med hela förvaltningen för att kunna ställa tydliga krav, erbjuda snabba processer och ha en noggrann uppföljning i projekten.

Vi arbetar gemensamt med att utveckla vår verksamhet genom bl.a. studieresor. Hos oss ska varje medarbetare ha möjlighet till en god balans mellan arbete och fritid. Vi erbjuder flexibla arbetstider, möjlighet att arbeta från vårt satellitkontor på Södermalm och subventionerad friskvård. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse och med månadslön.

Höga ambitioner. Nära livet.
Vi som jobbar inom Tyresö kommun vill göra skillnad och utföra ett bra jobb. Vi har stort medborgarfokus och vill fortsätta utvecklas och vara i framkant för ett hållbart samhälle och hållbara transporter. Vi agerar alltid för att hitta den bästa möjliga lösningen. Och vi lyckas bra, det visar de höga betygen i undersökning efter undersökning.

Genom att förena våra höga ambitioner skapar vi tillsammans rätt förutsättningar för att kunna fortsätta utvecklas – i våra respektive roller, inom verksamheten och som organisation – i en kommun som växer kraftigt.

Sök dig till oss!
Vill du bli en av oss är du välkommen med din ansökan senast 14 september 2017. Vi läser ansökningar och bjuder löpande in till intervju från och med den 21 augusti.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Tyresö kommun? Se en film med en av våra landskapsarkitekter på stadsbyggnadsförvaltningen. Hon tycker om att vara ”där det händer”. Vill du också vara det? Sök dig till oss!

Har du några frågor? Kontakta oss via mail eller telefon:
Enhetschef, Carolina Fintling Rue, 08- 5782 91 23, carolina.fintling.rue@tyreso.se(finns tillgänglig från och med 21 augusti)
Fackliga kontaktpersoner nås via kommunens växel, tel. 08 5782 9100

Annons: