Har du vad som krävs för att bli översiktsplanerare i Täby?

Täby kommun är en av Stockholmregionens snabbast växande kommuner, nära både centrala Stockholm och Arlanda. Genom Sverigeförhandlingen ska Roslagsbanan förlängas till city och 16 200 bostäder ska byggas i kommunen. För att möjliggöra tillväxtmålen samt skapa förutsättningar för hållbar utveckling är behovet av strategisk planering stort. Vill du vara med och bidra till Täbys kommuns utveckling? Vi söker nu en modig och kreativ översiktsplanerare till vårt team! Enheten för strategisk samhällsutveckling består av 12 översiktsplanerare och strateger med ansvar för övergripande strategiska planeringsfrågor.

Om jobbet
Täby centrum och Arninge utgör tillsammans en av Stockholm regionala stadskärnor, enligt den regionala utvecklingsplanen, och stort fokus de närmsta åren är på att utveckla stadskärnan och kommunens stadsdelscentrum. Just nu pågår det flera spännande projekt inom Täby stadskärna, bland annat en fördjupad översiktsplan och en strukturplan. Stadsmässighet samt nyskapande och särskiljande arkitektur är viktiga ledord när bostäder och arbetsplatser ska växa fram. Arbetet med en ny översiktsplan, som även ska vara kommunens hållbarhetsplan, är under uppstart och som översiktsplanerare kommer du att ha en viktig roll i projektet.

 •  Du kommer att projektleda/vara projektmedlem i översiktliga planprojekt
 •  Samverka med hela samhällsutvecklingskontoret och övriga verksamheter
 •  Delta i regionala sammanhang
 •  Ta fram utredningar och planeringsunderlag samt besvara remisser
 •  Utveckla effektiva arbetsprocesser

Kvalifikationer
Vi söker en erfaren, modig och kreativ översiktsplanerare. Det är särskilt önskvärt att du har intresse och erfarenheter av dialogprocesser och hållbarhetsarbete samt har erfarenhet av projektledning. Då vi arbetar med att digitalisera de strategiska planerna ser vi även att du har erfarenhet av geografiska informationssystem (GIS).

Utöver ovanstående kvalifikationer så efterfrågas

 •  Högskoleutbildning inom samhällsplanering, fysisk planering eller motsvarande
 •  Bred erfarenhet av arbete med samhällsplanering och stadsbyggnadsprocessen, särskilt med fokus på översiktlig planering, inom kommun och/eller från privata sektorn
 •  Minst 3 års erfarenhet inom området
 •  Erfarenhet av politiskt styrda organisationer
 •  Kunskap gällande lagstiftning och dess tillämpning
 •  God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

Egenskaper
Du behöver du vara resultatorienterad och målmedveten då hög kvalité eftersträvas i alla våra projekt och uppdrag, och vi jobbar utifrån uppsatta mål. Arbetet förutsätter även att du är samarbetsorienterad då din roll är att väga intressen mot varandra och på ett kreativt sätt lösa utmaningar och forma strategier. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning:
Heltid

Tillträde:
Tillträde snarast eller efter överenskommelse

Ansökan
Låter det intressant? Skicka en ansökan till ” https://www.advice-es.com/uppdrag/oversiktsplanerare-till-spannande-samhallsutvecklingsprojekt/ Sista ansökningsdagen är den 6:e januari. Vi samarbetar med Advice Executive search i denna rekrytering. För frågor gällande tjänsten kontakta gärna Gustaw Lindhall på 072-329 94 94, Gustaw.Lindhall@advice-es.com. www.advice-es.com

Övrigt
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Om arbetsplatsen
Täby kommun är en av Stockholmregionens snabbast växande kommuner, nära både centrala Stockholm och Arlanda. Inom tio år har Täby vuxit från dagens drygt 70 000 invånare till 90 000 och år 2040 beräknas finnas 20 000 nya arbetstillfällen. Just nu förbättras kollektivtrafiken och vägarna, på sikt kommer Roslagsbanan att förlängas till city via Odenplan. Hög kvalité i välfärden och möjlighet för invånare att välja bland annat skola och omsorg är en del av kommunens signum. Tycker du att det låter spännande att vara en del av utvecklingen?

Annons: