Eskilstuna kommun söker Projektledare för stadsutveckling

Arbetsplatsbeskrivning
Vi på stadsbyggnadsförvaltningen är en viktig aktör i arbetet med att utveckla det framtida Eskilstuna. Förvaltningens 190 medarbetare planerar, projekterar och bygger samt ansvarar för drift och underhåll av den offentliga miljön.

Utvecklingsenheten inom förvaltningen initierar projekt i tidiga skeden av planeringsprocessen och ansvarar för översiktlig- och strategisk planering. Kommunikation, koordinering och samverkan är ledord i det långsiktiga arbetet. Enhetens arbete bedrivs tillsammans med tjänstemän inom kommunkoncernen och andra externa aktörer. Inom enheten finns stadsarkitekten med uppgift att bevaka och följa upp översiktsplanens intentioner och ställningstaganden med ansvar för stadsbyggnadsramarna i kommunens utvecklingsprojekt. Enheten har till uppgift att formulera strategier för byggande och infrastruktur och att initiera komplexa projekt där omvärldsbevakning utgör en naturlig del. Strategiska stadsutvecklingsfrågor är prioriterade inom Eskilstuna kommun. Vi utökar och söker nu dig som vill vara en del i teamet på utvecklingsenheten.

Arbetsbeskrivning
På utvecklingsenheten kommer du att arbeta i ”glappet” mellan den översiktliga planeringen och detaljplanering. Som projektledare kommer du initiera, driva, stödja och leda stadsutvecklingsprojekt.

Fokus för utvecklingen ligger just nu på utvecklingen av stadsdelar inom stadsläkningsprojektet. Stadsläkningsprojektet är ett långsiktigt och förvaltningsövergripande arbete som utgör en viktig del av kommunens utbyggnadsstrategi. Målet med stadsläkningsarbetet är att skapa en bättre samanhållen stad, minska bostadssegregationen, bidra till vitalisering av lokal service och ekonomi, ökad tillgång till hållbara transporter, förbättrade offentliga rum och grönytor och att öka tillgången till hållbara transporter. Arbetet med stadsläkning ska även bidra till att utveckla en socialt hållbar stad som innebär att sätta människan i fokus.

I din roll som projektledare bedriver du arbetet tillsammans med tjänstemän inom kommunkoncernen och andra externa aktörer som byggherrar, exploatörer och andra intressenter. En viktig del i ditt arbete utgörs av invånardialog genom löpande kommunikation. Du kommer, i nära samarbete med projektledaren för stadsläkningsarbetet, att ansvara för att ta fram utvecklingsplaner för prioriterade stadsdelar inom stadsläkningsprojektet.

Du ingår i vårt team på utvecklingsenheten. Här har vi till uppgift att formulera strategier för byggande och infrastruktur. Vi initierar och driver projekt inom stadsutveckling som bygger på översiktsplanens mål och strategier. Vi ansvarar för att driva arbetet med översiktsplanering och att omvärldsbevaka inom stadsbyggnadsområdet. Här kan vi erbjuda en arbetsmiljö som präglas av stort engagemang och öppenhet och där utvecklingsmöjligheterna är goda.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom fysisk planering, arkitektur, samhällsplanering eller motsvarande. Vi vill att du har erfarenhet som projektledare eller processledare inom stadsbyggnadsområdet och har goda kunskaper om plan- och bygglagen.

Arbetet ställer krav på att du har god kunskap och vana att jobba med Adobe-paketet för att kunna visualisera och konkretisera stadsutvecklingsidéer i tidiga skeden. Du har en analytisk förmåga och vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med GIS-analyser som ett verktyg. Som projektledare har du erfarenhet av att använda olika IT- och projektverktyg som stöd i ditt arbete. Du är van vid att uttrycka dig obehindrat i tal och skrift och har ett intresse för samordning och kommunikation.

Du är en person som trivs i en miljö där många olika kompetenser samlas och där du leder samverkan mellan dessa. Du har en god kommunikativ förmåga och kan bygga och förvalta relationer med interna och externa nätverk och intressenter. Du är resultatorienterad och har förmåga att komma till avslut i olika arbeten och projekt.

Vi ser fram emot att läsa din ansökan!

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Tillträde snarast, enligt överenskommelse.

Ansökan
Ansök senast: 2017-08-15
Referensnummer: 3834

Välkommen att söka genom att:

Gör ansökan

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontaktpersoner
Therese Laidna
Rekryteringskonsult
016-710 25 09

Mats Hällnäs
Utvecklingschef
016-710 11 78

Övrigt
Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Läs mer om oss här!

Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här.

Annons: