Erfaren Planarkitekt till Solna stad

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Miljö- och byggnadsförvaltningen tar fram detaljplaner när nya bostäder, kontor och skolor ska byggas och arbetar med bygglov, mätning och kartor. Vi arbetar med att förbättra Solnas yttre miljö och människors hälsa samt att bevara Solnas natur. Vi har ansvar för tillsyn av livsmedelshantering, inomhusmiljö och miljöfarliga verksamheter. Även naturvård och miljöövervakning ingår i förvaltningens ansvarsområde.

Nu söker vi i Solna en planarkitekt att bli en del av vårt sammansvetsade gäng på planenheten. För dig som gillar att arbeta i ett högt tempo med varierade arbetsuppgifter erbjuds du här möjligheten att arbeta med och vara delaktig genom hela planprocessen. Har du kanske arbetat i ett par år i rollen som planarkitekt och känner du dig nu redo att ta dig en an en roll som omfattar mycket ansvar och där du kan växa i din profession? Bra! Då är det ditt CV vi vill läsa idag!

Vad innebär arbetet?

I rollen som Planarkitekt kommer du att ansvara för att ta fram och handlägga detaljplaner. Du arbetar självständigt och har ansvar för hela detaljplaneprocessen fram till antagande. Som planarkitekt arbetar du i nära samarbete med exploateringsenheten och med bygglovsenheten, något vi tror att du som söker ser som spännande då du kommer att i dialog med dina kollegor kunna bolla arbetsuppgifter och med din erfarenhetsbakgrund, bidra till gruppens arbete.

I Solna har vi ett högt tempo och vi jobbar med både mindre och större, mer komplexa, detaljplaner. Något vi tror att du som söker ser som spännande då du kommer att ha en stor bredd i din vardag. Vi har flera stora, spännande stadsbyggnadsprojekt på gång – bland annat i Norra Hagastaden och en stor omvandling av centrala Solna. Till det kommer även en fortsatt utveckling av Arenastaden, Ulriksdal och Järvastaden. Vi är en liten organisation med storstadens komplexa planeringsfrågor.

Vem söker vi?

Vi söker dig med utbildning som fysisk planerare, arkitekt eller med motsvarande högskoleutbildning. Då du i rollen kommer att ansvara för hela detaljplaneprocessen, samt bli en nyckelperson i arbetslaget på planenheten, ser vi gärna att du som söker har flerårig erfarenhet i liknande roller tidigare. Vi tror också att du som söker har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation sedan tidigare.

Som person tror vi att du som söker trivs i att arbeta mot mål och har en god strukturell förmåga för att planera ditt arbete effektivt. Tjänsten ställer krav på att du som söker är noggrann och tydlig, då du kommer att arbeta med hela detaljplanprocessen. Vidare bör du som söker ha god kännedom om planprocessen i plan- och bygglagen och god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Arbetet sker i nära samarbete med övriga inom stadsbyggnadsprocessen därför är samarbetsförmåga en viktig egenskap. Vi ser gärna också att du som söker har erfarenhet av och känner dig bekväm med att arbeta i AutoCAD.

Mer information och ansökan

Om du har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till plan- och exploateringschef Ann-Christine Källeskog på tel 08-746 35 02.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast. Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 2018-01-28. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av tjänsten men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.

Länk till den här sidan
https://www.solna.se/sv/naringsliv-och-arbete/arbete-och-utbildning/jobba-i-solna-stad-/lediga-jobb/?rmpage=job&rmjob=1488&rmlang=SE

Ansök

Annons: