Erfaren planarkitekt med känsla för helhet och resultat – Länsstyrelsen Västra Götaland

Arbetsplatsbeskrivning
Länsstyrelsen är en drivande kraft i arbetet för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och en rad andra aktörer för att bidra till denna hållbarhet utifrån ett ekologiskt, ekonomiskt och socialt perspektiv. Vårt fokus är länets 1,6 miljoner invånare och 49 kommuner.

På Länsstyrelsen arbetar vi efter vår värdegrund Framåtriktad förvaltning och lyhörd expertis. I vår expertroll är vi angelägna om att vårda våra relationer till individ och samhälle. Vi står för stabilitet och rättssäkerhet, samtidigt som vi bidrar till ständiga förbättringar och vill bli en mer öppen och nyskapande Länsstyrelse.

Länsstyrelsen kan erbjuda dig:

  • intressanta och utmanande arbetsuppgifter
  •  arbetsuppgifter som har stor samhällsnytta
  •  möjlighet att lära nytt och utvecklas.

Vill du jobba i ett härligt gäng med hög kompetens, stort engagemang och arbetsglädje? Går du och bär på idéer och erfarenheter som du tror skulle bidra till att ytterligare stärka Länsstyrelsens roll i arbetet för att bidra till ett gott liv i länet nu och i framtiden? Läs då vidare om den möjlighet vi erbjuder att få vara med i detta arbete!

Det vi gör ska stödja och bidra till att Länsstyrelsen löser sina uppdrag, så att vi skapar mesta möjliga värde för individ och samhälle. En av våra främsta uppgifter är att bidra till att skapa en god bebyggd miljö som del av ett robust och långsiktigt hållbart samhällsbyggande. Detta gör vi genom att arbeta för att nationella och regionala visioner, mål och planer inom samhällsbyggnadsområdet förverkligas i länet i enlighet med lag och förordning. Vi är också engagerade i Mistra Urban Futures, ett center för möte och samverkan mellan forskning och praktik.

Arbetsbeskrivning
Om du blir vår nya kollega på Samhällsavdelning kommer du framförallt att jobba med kvalificerad rådgivning utifrån plan- och bygglagen och miljöbalken, framförallt i tidiga planeringsskeden. Du kommer att ha samarbete med representanter för olika sakområden inom Länsstyrelsen och andra statliga myndigheter och självständigt handlägga kommuners detaljplaner och leda dialog om, göra sammanvägda bedömningar och fatta beslut gällande olika statliga intressen. Du kommer också att arbeta med handläggning av fördjupningar av översiktsplaner, väg- och järnvägsplaner, koncessions- och fastighetsbildningsärenden. En annan viktig del i arbetet är att bidra till att utveckla Länsstyrelsens verksamhet inom samhällsbyggnadsområdet.

Kvalifikationer
Du har ett stort intresse för och erfarenhet av arbete för hållbar samhällsutveckling och en god bebyggd miljö. Du har lätt att tänka utifrån helhet och sammanhang och kunna förklara det för andra i tal och skrift. Du är stabil och trygg i dig själv och har en väl utvecklad förmåga att självständigt driva arbete framåt för att lösa problem och nå resultat. Du har också ett hälsosamt förhållningssätt till arbetet, vilket märks på hur du planerar och genomför dina uppdrag. Som person ligger ditt fokus på möjligheter snarare än hinder. Sist men inte minst: du har en positiv grundinställning och öppet sinne gentemot andra i din omgivning.

Utöver tidigare beskrivna förmågor, behöver du ha examen som planeringsarkitekt, arkitekt eller likvärdig utbildning. Du har erfarenhet, minst 2 år, inom samhällsbyggnadsområdet samt goda kunskaper i plan- och bygglagen och miljöbalken. Det är meriterande om du har erfarenhet från kommunal eller annan offentlig verksamhet inom plan och byggområdet. Du är också självklart van vid digitala verktyg och arbetssätt.

Placeringsort: Mariestad

När vi reser försöker vi att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg. Trots detta är det en stor fördel om du har B-körkort.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan
Ansök senast: 2017-11-19
Referensnummer: 112-34141-2017

Gör ansökan

Lön
Löneform: Månadslön.

Länsstyrelsen tillämpar individuell lönesättning.
Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1
Arbetstid: Dagtid.

Kontaktpersoner
Helena Carling
Enhetschef
010-224 54 98

Karin Slättberg
Funktionschef
010-224 47 91

Fackliga företrädare
Sten Wolme
SACO
010-224 54 39

Annika Berggren
ST
010-224 48 20

Monica Danielsson
SEKO
0770-457 900 (växel)

Övrigt
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Annons: