Enhetschef Stadsmiljö till tekniska kontoret i Norrköping

KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA
Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid.

VÅR VERKSAMHET
Vi söker dig som vill vara med och bidra till en effektiv samhällsbyggnadsprocess där vi arbetar över förvaltnings- och bolagsgränser för att ge bästa möjliga service till våra kunder.

Norrköpings kommun växer och är i en stark utvecklingsfas med många pågående projekt som till exempel Ostlänken och Inre hamnen. Vi är en dynamisk och utvecklande arbetsplats för dig som vill ha något mer än ett jobb. Utveckling är en av tekniska kontorets verksamheter.

Vårt uppdrag är att utveckla Norrköping för att möta framtidens behov. Vi skapar tillsammans med andra en attraktiv och smart stadsmiljö, rika naturmiljöer samt gör det lätt och säkert att förflytta sig.

Tekniska kontoret är en del av Norrköpings samhällsbyggnadsprocess. På uppdrag av tekniska nämnden bedriver tekniska kontoret verksamhet inom sex verksamhetsområden; Gator och trafik, Stadsmiljö, Natur, Spår, Skolskjuts samt Färdtjänst.

Vi står nu inför en förändring där vi i januari 2019 blir ett samhällsbyggnadskontor tillsammans med dagens stadsbyggnadskontor och bygg- och miljökontor. Du kommer vara en del i detta utvecklingsarbete.

ARBETSBESKRIVNING
Som enhetschef för stadsmiljö är du är en del av tekniska kontorets utvecklingsverksamhet och leder enheten stadsmiljö. Vi jobbar resultatinriktat efter tekniska nämndens uppdrag.

Enheten har sex medarbetare vilka är landskapsarkitekter, ekolog och projektledare för klimatanpassning. På enheten arbetar vi med all utbyggnad av stadens allmänna platser; torg, parker, naturområden, lekplatser och dagvattenanläggningar. Du fungerar som projektbeställare i investeringsprojekt på uppdrag av tekniska nämnden och kommunstyrelsen.

Medarbetarna jobbar till stor del i samhällsbyggnadsprocessen och bistår även stadsbyggnadskontoret med kompetens i framtagande av detaljplaner och genomförandet av andra exploateringsprojekt. Som enhetschef för stadsmiljö ansvarar du för arbetsmiljön och har budgetansvar.

Verksamheten är utåtriktad och har stor kontakt med medborgarna i utveckling av staden. I tjänsten ingår även att hålla presentationer på ett pedagogiskt sätt.

DIN PROFIL
För den här tjänsten ser vi att du har högskoleutbildning, gärna inom landskapsarkitektur eller som civilingenjör med samhällsbyggnadsinriktning eller liknande som vi som arbetsgivare bedömer som relevant. Bra förståelse av ekonomi är viktigt och det är meriterande om du tidigare har haft budgetansvar. Du får gärna komma från en projektledartjänst inom samhällsbyggnad från offentlig verksamhet eller näringslivet, eller liknande.

Du är en lyhörd, engagerad och strukturerad ledare. Som enhetschef för stadsmiljö kommer du jobba tillsammans med ett hängivet team.

Du kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift i svenska språket.

IT-mässigt ser vi att du har god datavana med bra kunskaper specifikt i Excel men även i Office paketet.

B-körkort. Vid resor i tjänsten finns poolbil att boka inom kommunen.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

MER INFORMATION OCH ANSÖKAN

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Tjänsten ansöker du via lediga jobb på norrkoping.se http://www.norrkoping.se/arbete-och-naringsliv/jobba-hos-oss/sok-lediga-jobb-i-norrkopings-kommun.html och registrerar din ansökan där du även får svara på några frågor. Vi tar inte emot ansökningar via e-mail.

Vill du veta mer om tjänsten kontaktar du Anna Wejde, verksamhetschef utveckling, anna.wejde@norrkoping.se, 011-151590 eller rekryteringsspecialist

Anna-Karolina Gradvall på anna-karolina.gradvall@norrkoping.se på 011-15 30 12.

Vi vill ha din ansökan senast 27 september 2018

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning. Norrköpings kommun tillämpar önskad sysselsättningsgrad.

Annons: