Bygglovchef till Stadsarkitektkontoret – Köpings kommun

Stadsarkitektkontoret svarar för hantering av bygglov och annan myndighetsutövning enligt PBL samt för kommunens detalj- och översiktsplanering. Även mark- och exploateringsfrågor, energirådgivning och ansvaret för kommunens GIS-verksamhet ligger på stadsarkitektkontoret.

Du kommer att ansvara för Bygglovavdelningens verksamhet. Nuvarande chef kommer att pensioneras under 2017 och vi behöver därför anställa en efterträdare. För närvarande arbetar fyra byggnadsinspektörer tillsammans med bygglovchef och en bygglovsekreterare på avdelningen. Kommunens förvaltningar är miljöcertifierade enligt SS-EN ISO 14001:2004 och har som arbetsgivare ett hälsofrämjande synsätt och stödjer personalen i friskvårdsinsatser. Under 2010 infördes i hela kommunen rökfri arbetstid.

Arbetsbeskrivning
Arbetet innebär till stor del att leda och fördela arbetet på bygglovsenheten. Du kommer att arbeta självständigt men också tillsammans med ledningsgruppen på stadsarkitektkontoret. Vi handlägger ärendena utifrån krav i lagstiftningen och gällande föreskrifter mm. Du fattar egna beslut på delegation, men större ärenden tas av miljö- och byggnadsnämnden där du kommer att ansvara för nämndärendena.

Kvalifikationer
Du har byggnadsingenjörsutbildning, arkitekt eller annan för arbetet lämplig utbildning och stor erfarenhet av förekommande beslut och ärendehantering inom bygglovsenheten. Du har god insikt i plan- och bygglagen, boverkets byggregler och andra lagar och regler som styr byggandet. Arbetet innebär utåtriktad verksamhet och dina personliga egenskaper är viktiga. Vi har alltid kunden i fokus och vill att du är serviceinriktad, engagerad, professionell och noggrann i din tjänsteutövning. Du ska dessutom kunna uttrycka dig tydligt i tal och skrift.

Vem är du?
Vi söker dig som ser möjligheter, är rak, tydlig och trygg samt har en förmåga att skapa konstruktiva lösningar på komplexa problem. Som ledare är du engagerad och kan entusiasmera medarbetarna. Du har en personlig mognad och integritet och på så sätt skapar du ett gott arbetsklimat. Som person är du en god kommunikatör, har lätt för att skapa och vårda relationer samt ser nyttan med nätverk och samarbete.

  • B-körkort är ett krav för tjänsten
  • Anställningsform tillsvidareanställning
  • Individuell lönesättning, ange löneanspråk
  • Tillträde enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag 2017-11-26

Ansök

Upplysningar
Bygglovchef Lennart Alm, tel 0221-252 73, e-post: lennart.alm@koping.se
Stadsarkitekt Gun Törnblad, tel 0221-252 84, e-post. gun.tornblad@koping.se
Facklig företrädare Tom Rundqvist tel 0221‑252 81, e-post. tom.rundquist@koping.se

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Annons: