Bostadshandläggare med känsla för struktur och resultat- Länsstyrelsen Västra Götaland

Arbetsplatsbeskrivning
Länsstyrelsen är en drivande kraft i arbetet för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och en rad andra aktörer för att bidra till denna hållbarhet utifrån ett ekologiskt, ekonomiskt och socialt perspektiv. Vårt fokus är länets 1,6 miljoner invånare och 49 kommuner.

På Länsstyrelsen arbetar vi efter vår värdegrund Framåtriktad förvaltning och lyhörd expertis. I vår expertroll är vi angelägna om att vårda våra relationer till individ och samhälle. Vi står för stabilitet och rättssäkerhet, samtidigt som vi bidrar till ständiga förbättringar och vill bli en mer öppen och nyskapande Länsstyrelse.

Länsstyrelsen kan erbjuda dig:

  •  intressanta och utmanande arbetsuppgifter
  •  arbetsuppgifter som har stor samhällsnytta
  •  möjlighet att lära nytt och utvecklas.

Som medarbetare på samhällsbyggnadsenheten ska vi bidra till att Länsstyrelsen löser sina uppdrag, så att vi skapar mesta möjliga värde för individ och samhälle. En av våra främsta uppgifter är att bidra till att skapa en god bebyggd miljö som del av ett robust och långsiktigt hållbart samhällsbyggande. Detta gör vi genom att arbeta för att nationella och regionala visioner, mål och planer inom samhällsbyggnadsområdet förverkligas i länet i enlighet med lag och förordning. Vi är också engagerade i Mistra Urban Futures, ett center för möte och samverkan mellan forskning och praktik.

Vår verksamhet omfattar områdena boende, fysisk planering, regional tillväxt, infrastruktur, tillsynsvägledning för byggande och olika investeringsstöd. Du kommer att arbeta med investeringsstöden, som är en del av regeringens politik för att öka bostadsbyggandet och ställa om Sverige till en fossilbränsleoberoende välfärdsstat.

Arbetsbeskrivning
Om du blir vår nya kollega på Samhällsavdelningen kommer du framförallt att jobba med att granska, besluta och administrera ansökningar om stöd till bostäder. Det innebär bland annat att du granskar ritningar, fakturor och genomför egna beräkningar. Du tolkar och tillämpar relevant lagstiftning. En viktig del av arbetet är att kommunicera med sökanden för att ge goda råd. Att på andra sätt sprida information om aktuella stödformer till företag och invånare i länet ingår också i arbetsuppgifterna. Du är intresserad av att arbeta med verksamhetsutveckling och ständiga förbättringar. Du är också på sikt beredd på att kunna byta arbetsuppgifter inom avdelningens breda verksamhet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning med inriktning mot byggnation, teknik, energi, eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig. Erfarenhet av handläggning och myndighetsutövning samt administrativa uppgifter är meriterande. Vi ser även gärna att du har erfarenhet från offentlig verksamhet. Ett extra plus är att ha erfarenhet av projektledning inom bygg- eller anläggningssektorn.

Som person är du noggrann och har förmåga att arbeta utifrån fastställda rutiner, riktlinjer och regelverk. För att lyckas i din roll måste du kunna arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Detta betyder att du, med eget ansvar för slutresultatet, förmår väga samman egna synpunkter med andras till en bra helhet med mottagaren och samhällsnyttan i fokus. Det krävs att du kan dra relevanta slutsatser ur ett omfattande material och har en matematisk förmåga. Det är viktigt att du har en förmåga att strukturera och driva dina arbetsprocesser, och att du kan ha flera processer pågående samtidigt. Du är en person som bidrar till ett positivt arbetsklimat och är utvecklingsinriktad.

Eftersom arbetet innebär en hel del externa kontakter är det viktigt att du har intresse av och kan skapa goda relationer. Det innebär att du lyssnar och kommunicerar på ett konstruktivt sätt, såväl i tal som i skrift. Du bör vara lugn och uppmärksam i ditt bemötande av sökanden och andra kontakter i arbetet. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

När vi reser försöker vi att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg. Trots detta är det en fördel om du har B-körkort.

Placeringsort: Göteborg

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan
Ansök senast: 2017-11-19
Referensnummer: 112-35631-2017

Gör ansökan

Lön
Löneform: Månadslön.
Länsstyrelsen tillämpar individuell lönesättning.

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1
Arbetstid: Dagtid.

Kontaktpersoner
Karin Slättberg
Funktionschef
010-224 47 91

Helena Carling
Enhetschef
010-224 54 98

Fackliga företrädare
Sten Wolme
SACO
010-224 54 39

Annika Berggren
ST
010-224 48 20

Monica Danielsson
SEKO
0770-457 900 (växel)

Övrigt
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Annons: