Ängelholms kommun söker planarkitekt

Ängelholms kommun befinner sig i ett intensivt utvecklingsskede och vi behöver nu förstärka på Planenheten. Hos oss blir du en del av samhällsutvecklingen i en stad som växer. Vi söker dig som brinner för samhällsutveckling som vill vara med och möjliggöra goda livsmiljöer.

Kilometerlånga stränder, djupa skogar och öppna landskap gör Ängelholm till en av Sveriges vackraste platser. Kommunen har 42 000 invånare och har under flera år blivit utsedd till en av Sveriges bästa boendekommuner. Ängelholm har bästa läget med goda kommunikationer – två tågstationer, två europavägar och en flygplats. Ängelholms kommun tänker nytt och har byggt en unik organisation helt fokuserad på medborgarservice och samarbete. Strukturen bygger på tre huvuduppdrag och ett servicestöd. Vi lever vår värdegrund som vilar på orden öppenhet, omtanke och handlingskraft. Ängelholm är platsen för dig!

Arbetsbeskrivning
Rollen som planarkitekt innebär bland annat att såväl självständigt som i team handlägga alla typer av detaljplaner samt delta i andra stadsbyggnadsuppdrag. Ängelholms kommun ligger i en expansiv region där det händer mycket vilket innebär en stor variation av planuppdrag. Vi arbetar med allt från stora stadsomvandlingsprojekt till vanliga bostadsområden, skolor, hotell etc. Du kommer att driva dina uppdrag, ofta som projektledare, samarbeta tillsammans med kollegor från andra delar av kommunorganisationen men också ha kontakter med förtroendevalda, allmänhet och andra aktörer i branschen.

Du kommer att ingå i ett team på Planenheten där du är en av tio medarbetare i en grupp med bred kompetens, bestående av arkitekt, landskapsarkitekt, fysisk planerare och visualiserare m fl som arbetar med samhällsutveckling och detaljplanering. Vi arbetar framgångsrikt med LEAN för effektiva processer och strävar efter att vara den goda arbetsgivaren.

Kvalifikationer
Vi söker dig som brinner för stadsplanering och har högskoleutbildning inom arkitektur, landskapsarkitektur eller fysisk planering. Vi ser gärna att du har några års yrkeserfarenhet och är insatt i plan- och bygglagen. Kunskap i Adobeprogrammen, CAD/Focus detaljplan och SketchUp är meriterande.

Att du är resultat- och serviceinriktad är en självklarhet samt att du har lätt att samarbeta med andra. Som person trivs du att arbeta i högt tempo samt är lyhörd med hög integritet. Du har också lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Antal arbetstillfällen:
1
Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Vi kommer också att eventuellt erbjuda ett vikariat då vi har en medarbetare som går hem på föräldraledighet till hösten. Tidsbegränsad anställning from 2018-10-01-2019-05-31.
Omfattning:
Heltid 100 %
Tillträde:
Snarast enligt överenskommelse

Ansökan
Ansök senast:
2018-08-12

Välkommen att söka genom att:
Göra en digital ansökan via denna länk.

Kontaktperson
Helena Östling, Tf. verksamhetschef Arkitektur & Teknik 0431-870 00
Facklig företrädare
Joacim Dahlberg, Sveriges Arkitekter 0431-870 00

Övrigt
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

I Ängelholms kommun arbetar vi aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö. Vi erbjuder olika former av friskvård och tillämpar rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Ängelholms kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen. Välkommen med din ansökan!

Annons: